Από τις 20 Ιουλίου μέχρι και τις 30 του ίδιου μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του υφυπουργού Παιδείας, Γιάννη Πανάρετου, ανακοινώθηκε ότι όσοι υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών – αλλογενών και αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών – μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής και επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στην αρμόδια επιτροπή που εδρεύει στην Αθήνα. Και συγκεκριμένα στο υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων που βρίσκεται στην οδό Α. Παπανδρέου 37 στο Μαρούσι. Οι ώρες προσέλευση των ενδιαφερομένων είναι από τις 9:00 – 14:00.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν τους μένει πολύς χρόνος αφού η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δοθεί παράταση. Και γι’ αυτό πρέπει κατά την επίσκεψή τους στο υπουργείο να υποβάλλουν
οι ίδιοι ή με νόμιμο εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους:

α) Αίτηση – μηχανογραφικό δελτίο, η υποβολή του οποίου γίνεται ηλεκτρονικά, και

β) Τα προβλεπόμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά ένταξής τους στις παραπάνω ειδικές κατηγορίες, όπως αυτά αναφέρονται στο σχετικό έντυπο οδηγιών.