Για ενδέκατη χρονιά συνεχίζεται το πετυχημένο πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης «Δημιουργική Απασχόληση μαθητών κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων για εργαζόμενες μητέρες – Καλοκαίρι 2010».

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν στους δημότες της πόλης και έχει σκοπό να εξυπηρετήσει τις εργαζόμενες, τις πολύτεκνες μητέρες και τις μονογονεϊκές οικογένειες, να προσφέρει εργασία σε άνεργους εκπαιδευτικούς και τη χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων τους.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, με ειδικούς άνεργους εκπαιδευτικούς σε διάφορες δραστηριότητες, όπως: Θεατρικά δρώμενα, ζωγραφική, μουσική, χορός, γυμναστική, αθλοπαιδιές κ.λ.π.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2010, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός Σαββάτου – Κυριακής και αργιών, από τις 07:00 έως τις 16:00.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι:

36ο Δημοτικό Σχολείο (Αγ. Σοφίας 66) Α΄ Δημοτικό Διαμέρισμα
67ο Δημοτικό Σχολείο (Β. Παπαθανασίου 41) Β΄ Δημοτικό Διαμέρισμα
53ο Δημοτικό Σχολείο (Φ. Δραγούμη 7-9) Γ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα
72ο Δημοτικό Σχολείο (Πόντου 40) Δ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα
88ο Δημοτικό Σχολείο (Ζεμπελίου 2 – 4) Ε΄ Δημοτικό Διαμέρισμα

Τμήμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.) θα λειτουργήσει στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο (Καραϊσκάκη 1α), για τα παιδιά αυτά δεν ισχύει ο περιορισμός να έχουν εργαζόμενη μητέρα.