Μείζον θέμα έχει προκύψει μετά τις αποκαλύψεις του ενημερωτικού site για τα νοτιοανατολικά προάστια www.vimaonline.gr σύμφωνα με το οποίο ο καθηγητής Χημείας περιβάλλοντος κ. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης – Καθηγητής Χημείας Περιβάλλοντος, Πρόεδρος ΠΑ.Κ.Ο.Ε ανοικτά καταγγέλλει τον Δήμαρχο Ελληνικού Στ. Γκορτζίδη πως εν γνώσει του αφήνει τους δημότες να κάνουν μπάνιο σε μη ασφαλή ύδατα.

Ο καθηγητής κατηγορεί τον Δήμαρχο Ελληνικό πως παίζει με την υγεία των δημοτών και αδιαφορεί για μια σειρά παρανομιών. Ο κ. Χριστοδουλάκης μάλιστα έκανε δημόσιες καταγγελίες στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης στις 23 Ιουνίου, λέγοντας πως η πλαζ του Αγίου Κοσμά είναι μολυσμένη εξ αιτίας των αγωγών του ΕΛ.Κ.Ε.Θ.Ε..

Η δημοτική αρχή Ελληνικού με έγγραφα, τόσο του ΕΛ.Κ.Ε.Θ.Ε. όσο και του Γενικού Χημείου του κράτους, μιλά για απόλυτα φυσιολογικές οι τιμές των θαλασσίων υδάτων. «Ευθέως και χωρίς περιστροφές, καταγγέλλω τη Δημοτική Αρχή του Ελληνικού, ότι στέλνει τον κόσμο να κάνει τα θαλάσσια μπάνια του στην «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΛΑΖ» του Αγίου Κοσμά, η οποία είναι σε τέτοιο βαθμό μολυσμένη, που τα κρούσματα διαφόρων ασθενειών είναι άπειρα, όπως τον έχουν ενημερώσει πολλοί γιατροί» δηλώνει ο κ. Χριστοδουλάκης.

Εικόνες ντροπής στο παλιό ενυδρείο

Θυμάστε το ενυδρείο στην παραλία του Αγίου Αλεξάνδρου στο Ελληνικό, όπου φιλοξενούνταν μέχρι κάποια χρόνια πριν ο γνωστός μας κροκόδειλος;

Είναι ο ευρύτερος αυτός παραλιακός χώρος που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το Ολυμπιακό Κέντρο των καταδύσεων, τα ανοιχτά κολυμβητήρια και το εκκλησάκι του Αγίου Αλεξάνδρου.Εικόνες ντροπής και παρακμής, οι οποίες δεν τιμούν κανέναν.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως το newsbeast.gr την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε έκθεση-σοκ περί της ακαταλληλότητας των υδάτων στην πλαζ του Αστέρα στη Βουλιαγμένη.