Περισσότερα από 2.500 χιλιόμετρα διένυσε με το ποδήλατό του ο 41χρονος μηχανολόγος-μηχανικός και δημοσιογράφος ταξιδιωτικών και αυτοκινητικών θεμάτων Παντελής Τζερτζεβέλης. Με αφετηρία τον Προμαχώνα Σερρών ξεκίνησε ένα μεγάλο και πολύ ενδιαφέρον ταξίδι, διάρκειας 43 ημερών, με κατάληξη την Κάτω Ζάκρο Λασιθίου.

Μοναδικά του εφόδια, όπως γράφει η εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» λίγη τροφή, ένα μπουκάλι νερό και το sleeping bag του.

«Πάντα ήθελα να κάνω κάτι πολύ δυνατό. Πάντα ήθελα να ξεπεράσω τον εαυτό μου και να δείξω, πρώτα σ’ εμένα, ότι τίποτα δεν πρέπει να μας σταματάει. Και το λέω εγώ, που το 2002 πληροφορήθηκα ότι έπασχα από καρκίνο στο παχύ έντερο. Μετά από πολλές εγχειρήσεις, χημειοθεραπείες, αγωνία και θέληση για να ζήσω, ξεπέρασα -τελικά- το πρόβλημα, στέλνοντας το μήνυμα σε όλο τον κόσμο, ότι όλα μπορούμε να τα πετύχουμε», δηλώνει ο ατρόμητος ποδηλάτης,  για τον οποίο το ταξίδι στην Ελλάδα δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η μοναδική πρόκληση, καθώς έχει ανέβει δύο φορές στα Ιμαλάια.

Για ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής, η γυναίκα του και η κόρη του ακολουθούσαν μ’ ένα αγροτικό αυτοκίνητο, ως μονάδα υποστήριξης.

Όπως λέει, οι τελευταίες ημέρες του ταξιδιού του, στην Κρήτη ήταν και οι καλύτερες. Όχι, επειδή έφθανε στο τέλος, αλλά γιατί στο πλευρό του ήταν και η οικογένειά του: «Είναι πολύ σημαντικό στα σημεία, όπου οι δυνάμεις σε εγκαταλείπουν, η θέληση δοκιμάζεται και η αντοχή φθάνει στα όριά της, να έχεις την οικογένειά σου. Ό,τι ακριβώς έγινε και με εμένα. Επίσης, θυμάμαι ότι δάκρυσα, παίρνοντας την κατηφόρα και βλέποντας τη θάλασσα. Τελείωσε, είπα από μέσα μου. Ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου, η οποία μένει ακόμη και σήμερα ανεξίτηλη».