Υπηρεσίες ανάλογες ενός ινστιτούτου αισθητικής προσφέρουν οι τεχνικοί
και μηχανικοί στα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Τα πυροσβεστικά πλένονται
σχολαστικά, λιπαίνονται με έλαια κινητήρων, ενώ γίνεται και συντήρηση των ελαστικών τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, στόχος της περιποίησης των αεροσκαφών είναι να διατηρηθούν περισσότερο στο χρόνο και να μειωθούν οι περιβαλλοντικές επιδράσεις πάνω τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η διάβρωση της ατράκτου από το νερό. Γι’ αυτό το λόγο κάθε βράδυ όλα τα μέρη του πυροσβεστικού αεροσκάφους που είναι εκτεθειμένα στη θάλασσα πλένονται σχολαστικά με γλυκό νερό. Σε περίπτωση μεγάλων πυρκαγιών τα συνεργεία πραγματοποιούν ελέγχους πιο εντατικά, αφού τα αεροσκάφη βρίσκονται στον αέρα πολλές ώρες.

Οι τεχνικοί δουλεύουν πάντα σε ζευγάρια προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν το χρόνο και να πετύχουν τα μέγιστα αποτελέσματα. Η δουλειά είναι επίπονη και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί ένα λάθος μπορεί να κοστίσει ζωές. Η δουλειά τους ξεκινάει από πολύ νωρίς το πρωί, μόλις απογειωθεί το πρώτο αεροσκάφος, και τελειώνει αργά το βράδυ. Το καλοκαίρι οι τεχνικοί πηγαίνουν σε διάφορα αεροδρόμια προκειμένου να μπορούν να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.