«Λουκέτο» σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μπαίνει σήμερα, ημέρα ψήφισης
του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν συγκέντρωση
στις 10 στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα κάνουν και πορεία προς τη Βουλή.

Συγκέντρωση στην Ομόνοια μία ώρα αργότερα, στις 11, θα κάνει το ΠΑΜΕ.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων, οι
εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες, οι τελωνειακοί, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν γιατροί και εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία, τα οποία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Κατά μία ημέρα παρατείνουν την αποχή τους οι δικηγόροι, ώστε τα δικαστήρια να είναι κλειστά την ημέρα της γενικής απεργίας.

Συμμετοχή στην απεργία ανακοίνωσαν και οι υπάλληλοι της Βουλής και έως αργά το βράδυ βρίσκονταν σε εξέλιξη διαβουλεύσεις προκειμένου να οριστεί προσωπικό ασφαλείας.

Από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής απεργούν και οι δημοσιογράφοι.

Σε ό,τι αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία των συνδικάτων. Χειρόφρενο σηκώνουν όλο το 24ωρο λεωφορεία, τρόλεϊ, συρμοί του τραμ, του ηλεκτρικού, του προαστιακού και του μετρό- παρότι οι εργαζόμενοι στο μετρό είχαν αρχικά προσανατολιστεί σε στάση εργασίας.

Μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών θα εκτελεστούν από τον ΟΣΕ.

Δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά θα παραμείνουν έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης τα πλοία, καθώς απεργεί και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. 

Προβλήματα αναμένονται και στις πτήσεις, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν στην κινητοποίηση με τετράωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Τη συμπαράστασή τους στην απεργία εκφράζουν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, Γενική Συνομοσπονδία Εμποροβιοτεχνών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων.