Πέντε στις πέντε οι πτωτικές συνεδριάσεις για τον Γ.Δ. του και όχι μόνο. Η παρατηρούμενη στρέβλωση της αγοράς αγγίζει αρρωστημένες διαστάσεις, αλλά στη χώρα της μιζέριας, της καταστροφολογίας και της κλάψας τίποτα δεν κάνει εντύπωση.

Επιστροφή λοιπόν σε επίπεδα… 1998 και σε όρους ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ / ΑΠΕ το ποσοστό βαδίζει προς το 21%(!!!). Εκείνο που μας εντυπωσιάζει πιο πολύ, είναι το γεγονός της συνεχιζόμενης συνάρτησης της πορείας του προς την αντίστοιχη των διεθνών αγορών έναντι των οποίων υποαποδίδει σε απίστευτο βαθμό. Καμία σχέση και κάθε συσχέτιση του λοιπού… ύποπτη αν μη τι άλλο.

EUROBANK: Σύμφωνα με μελέτη των οικονομολόγων της (που προωθείται και στο εξωτερικό) εκφράζεται η αισιοδοξία τους για την δυναμική και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, έχει τις προϋποθέσεις για μία δυναμική επάνοδο σε υψηλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης υπό ορισμένες -απόλυτα εφικτές- προϋποθέσεις.

ALPHA BANK: Η δ/νση οικονομικών αναλύσεων του ομίλου εκτιμά ότι το έλλειμμα θα υποχωρήσει εφέτος στο 7,2 % ,για να διολισθήσει έτι περαιτέρω στο 5,3% για το 2011 και στο 3,8% για το 2012. Αξίζει κανείς να αναζητήσει το τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας, για να διαπιστώσει ότι… οι αλαλαγμοί των καταστροφολόγων έχουν τις σοβαρές απαντήσεις τους.

Το να ισοπεδώνει κανείς τα πάντα στην Ελλάδα άλλωστε είναι και το ευκολότερο .Αλλά δεν είναι δυνατό να καταστεί η χώρα θύμα της μιζέριας και του φθόνου που νοιώθουν οι αποτυχημένοι της απέναντι στον κάθε επιτυχημένο επιχειρηματία, επαγγελματία ,επιστήμονα κοκ.

HSBC: Σειρά των δικών της αναλυτών να υποβαθμίσουν ακόμα πιο πολύ τους τραπεζικούς τίτλους του X.A. σε χθεσινή τους έκθεση. Ας τους… μηδενίσουν λοιπόν, να ησυχάσουμε από δαύτους. Άντε τώρα, μη τους υπενθυμίσουμε τι… επιτυχημένες εκθέσεις μας είχαν… πασάρει στο πρόσφατο παρελθόν.

ΔΕΗ: Κόβει το μέρισμα του 0.90 ευρώ καθαρά ανά μετοχή την προσεχή Πέμπτη. Απόδοση 7,2% καθαρά, αλλά σημασία έχει το πως θα κινηθεί την ημέρα της αποκοπής του σχετικού δικαιώματος.

ΟΤΕ: Πολύ πειστική κίνηση χθες και μάλλον τα είδαμε τα χαμηλά του για πάντα…

ΕΥΔΑΠ: Αποτιμάται στα πέντε όγδοα της καθαρής θέσης των μετόχων της.

ΕΥΑΘ: Έχει περάσει στο περιθώριο της επενδυτικής προσοχής, αλλά θα επανέλθει γιατί οι εξελίξεις είναι μπροστά της…

ΙNFOQUEST: Πέραν κάθε λογικής η παρατηρούμενη στρέβλωση στην αποτίμησή της από την αγορά σε επίπεδα που αντιστοιχούν στην αξία μόλις μίας εκ των θυγατρικών της. Στα… πέντε δέκατα-ένατα (!!!) της καθαρής θέσης των μετόχων της.

PASAL : Έχει ανεβάσει κατακόρυφα τους όγκους των συναλλαγών η μετοχή της που διαπραγματεύεται στα 12%(!!!) της NAV της. Με τιμή στο… 0,62 ευρώ και καθαρή θέση ανά μετοχή στα… 5,20 ευρώ. (Και 3 ευρώ να ήταν, πάλι…)

Πηγή: Sofokleousin.gr