Δε θα επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι άνω των 18 ετών

Τι αλλάζει στην περίπτωση που δεν έχουν τεκμαρτό ή πραγματικό εισόδημα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:57
08/04/2013
Δε θα επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι άνω των 18 ετών
1
loading

Δεν θα επιβαρύνονται φορολογικά οι φορολογούμενοι άνω των 18 ετών που υποβάλλουν για πρώτη φορά φέτος φορολογική δήλωση και δεν έχουν τεκμαρτό ή πραγματικό εισόδημα.

Σημειώνεται πως με το Ν.4110/2013 από φέτος έχει καθιερωθεί η υποχρέωση όλων των φορολογουμένων, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας, να υποβάλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ανεξάρτητα από το εάν υπόκεινται ή όχι σε φόρο.

Αυτό σήμαινε ότι ακόμη και νέοι 18 ετών και άνω που δεν έχουν καθόλου εισόδημα υποχρεούνταν εφέτος να υποβάλουν φορολογική δήλωση, να χρεωθούν με το ελάχιστο τεκμήριο των 3.000 ευρώ και να προσκομίσουν αποδείξεις αξίας 750 ευρώ (ίσης με το 25% των 3.000 ευρώ) για να μη χρεωθούν με φόρο εισοδήματος 75 ευρώ.

Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε διορθώσεις και με το Ν.4141/2013 επέφερε αλλαγές στη νομοθεσία, ξεκαθαρίζοντας πως η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη δεν θα εφαρμοστεί στους υπόχρεος άνω των 18 ετών που υποβάλλουν φέτος για πρώτη φορά δήλωση εισοδήματος, όταν αυτοί δεν έχουν τεκμαρτό ή πραγματικό εισόδημα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Angelo Pervolarakis

    για το μονο λογο που μπορεις να πεις οτι δουλευει αυτη η κυβερνηση ειναι οτι σπανε το κεφαλι τους να βρουν τροπο να εισπραξουν και αλλους φορους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει