Την ανάγκη ανασύνταξης των τραπεζών προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προέτρεψε τις τράπεζες να προχωρήσουν σε συμφωνίες κατά την ομιλία του στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, τονίζοντας προς τους τραπεζίτες ότι «είναι η στιγμή να κάνετε μεγάλες κινήσεις για το μέλλον».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενισχυθεί περαιτέρω το σκέλος των εγγυήσεων κατά 15 δισ. ευρώ, ενώ υπενθύμισε ότι η πολιτεία έχει στηρίξει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα με το πακέτο των 28 δισ. ευρώ, καλώντας εμμέσως τον τραπεζικό κλάδο να στηρίξει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Σε δύο διαφορετικές περιστάσεις την ίδια ημέρα, ο έλληνας Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών προέτρεψαν τις τράπεζες να συνεργαστούν για να δυναμώσουν…

Κάτι θα ξέρουν για τους ισολογισμούς τους και δε μας το λένε!

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.