Λουκέτο στο ιστορικό εργοστάσιο «Πίτσος»

Η Bosch-Siemens Hausgerate Hellas ανακοίνωσε τις αποφάσεις στους εργαζόμενους


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:38
19/10/2017
Λουκέτο στο ιστορικό εργοστάσιο «Πίτσος»
27
loading

Κλείνει μία από τις ιστορικότερες βιομηχανικές μονάδες της χώρας. Πρόκειται για το εργοστάσιο της Bosch-Siemens Hausgerate Hellas (ΒSH Hellas), πρώην Πίτσος, που βρίσκεται στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Η μονάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της επιχείρησης, θα λειτουργήσει για άλλο ένα έτος και στη συνέχεια θα κλείσει. Η διοίκηση δε της επιχείρησης, προκειμένου να περιορίσει τον αντίκτυπο, ζήτησε από τώρα να προχωρήσει η μείωση προσωπικού.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», πριν από λίγες ημέρες, πρότεινε στους εργαζομένους να ενταχθούν σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου 2017.

Για τους εργαζομένους, η ανακοίνωση αυτή αποτέλεσε την προαναγγελία κλεισίματος του εργοστασίου που θα λάβει χώρα κάποια στιγμή μέσα στο 2018. Η ανακοίνωση που έλαβαν πριν από μερικές ημέρες δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. «Από την 1η Ιανουαρίου 2018 το εργοστάσιο της Αθήνας δεν μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή οποιουδήποτε προϊόντος του ομίλου και ως εκ τούτου η οριστική διακοπή της λειτουργίας της παραγωγικής του δραστηριότητας ήταν αντικειμενικά δεδομένη και απαραίτητη».

Ωστόσο, όπως αναφέρεται, η BSH Hellas εξασφάλισε μια προσωρινή παραγωγή που θα επιτρέψει τη λειτουργία της μονάδας για περίπου ένα έτος. Αυτή η προσωρινή παραγωγή αφορά 140.000 εντοιχισμένους φούρνους Bosch. Μετά θα μπουν οι τίτλοι του τέλους σε μία από τις πιο ιστορικές βιομηχανίες της χώρας, με ιστορία άνω των 150 ετών. Κατά πάσα πιθανότητα, η παραγωγή θα μεταφερθεί στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι η αναβάθμιση και η επέκταση του εργοστασίου της BSH Hellas αποτέλεσαν μέρος της συμφωνίας του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens το 2012, στο πλαίσιο της διευθέτησης των διοικητικών και νομικών διαφορών που υπήρξαν σχετικά με τα «μαύρα» ταμεία της γερμανικής εταιρείας. Η επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ, ωστόσο, που υποσχέθηκε η γερμανική εταιρεία, δεν υλοποιήθηκε. Τον Σεπτέμβριο του 2014 η Siemens Γερμανίας πώλησε τη συμμετοχή της στην Bosch και έτσι η Bosch κατέστη ο μοναδικός μέτοχος της BSH GmbH, που είναι η μητρική εταιρεία της BSH Hellas.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

27
σχόλια
 1. avatar grekb

  Εκαναν αυτο που ειχαν υποσχεθει. Την αναβαθμισαν και την επεκτειναν στην Τουρκια...

 2. avatar ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ

  Στην ουρά οι επενδυτές!!!

 3. avatar Αριστερός Αναρχικός

  στα @@... θα έρθουν οι Αμερικανοι να κάνουν επενδύσεις... 17 Νοεμβρίου όλοι στην πορεια προς την Γερμανική πρεσβεία !!! Φονιάδες των λαών Γερμανοί !!!

  1. avatar Πάντα οι άλλοι μας φταίνε

   Ναι μεγάλε, οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί φταίνε τώρα. Ο ΤΣΥΡΙΖΑ για να βγει γκρέμισε την Αθήνα και μας φλόμωσε στο ψέμα. Ο ΤΣΥΡΙΖΑ είναι αμερικάνικος ή γερμανικός; Για να δούμε λοιπόν ποιός φταίει, ας κοιτάμε καλύτερα τον καθρέφτη μας.

 4. avatar Success Story

  #pesmoutipsifizeis

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει