Για προβλήματα αξιοπιστίας που είχε η Ελλάδα στο εξωτερικό και τα οποία «πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά» έκανε λόγο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε εκδήλωση στο κτίριο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την επίσημη τοποθέτηση του νέου προεδρείου της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας πως τους τελευταίους μήνες «αρχίσαμε να πείθουμε» πως έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας, ενώ σημείωσε πως η χώρα έκανε μία νέα αρχή στα οικονομικά της, αλλά και στην παραγωγή των στατιστικών της στοιχείων. «Να μπορέσει δηλαδή να δημιουργήσει, να εξελίξει την Στατιστική Υπηρεσία της σε ένα πραγματικά ανεξάρτητο όργανο από την εκάστοτε Κυβέρνηση, μια Αρχή η οποία θα παράγει έγκαιρα, έγκυρα, αξιόπιστα στοιχεία, τα οποία όλοι θα πιστεύουν», πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ανέφερε μάλιστα πως στο εξάμηνο υπάρχει μείωση του ελλείμματος σχεδόν στο μισό, σε σχέση με πέρυσι, περίπου 46%.
Αναφερόμενος στον νέο επικεφαλής της Στατιστικής Αρχής, τον Ανδρέα Γεωργίου, ο κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε για έναν Έλληνα της Διασποράς, «έναν άνθρωπος που η επαγγελματική του πορεία δείχνει ότι είναι το κατάλληλο πρόσωπο για την κατάλληλη θέση».