«Πονοκέφαλος» για τους νέους αποτελεί η εύρεση νέας εργασίας. Τα στατιστικά στοιχεία που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδεικνύουν με τα πιο μελανά χρώματα το πρόβλημα.
Και για να μιλήσουμε με αριθμούς, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 130.000 σε σχέση με πέρυσι ενώ από τον Μάρτιο μέχρι τον Απρίλιο περισσότερες από 11.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν. Δηλαδή ένας στους 3 νέους.

Διαβάστε τώρα τι λένε οι Οικολόγοι Πράσινοι για το θέμα

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι μαζί με τους Ευρωπαίους Πράσινους είχαμε προτείνει έγκαιρα μια πράσινη στροφή στην οικονομία με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε πράσινους τομείς όπως για παράδειγμα η εξοικονόμηση ενέργειας, η ανάπτυξη, κατασκευή και εγκατάσταση συστημάτων ΑΠΕ, η επαναχρησιμοποίηση-ανακύκλωση απορριμμάτων, η πράσινη καινοτομία, η βιολογική γεωργία, ο αγροτουρισμός. Η ρητορεία της κυβέρνησης για πράσινη ανάπτυξη αποδείχθηκε ότι είχε …κοντά ποδάρια. Η ασκούμενη πολιτική δύσκολα θυμίζει κάτι πράσινο και ήδη (μαζί μ’ αυτή της Ευρωπαϊκής πολιτικής) ανατροφοδοτεί την κρίση και σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παράλληλα, χρειαζόμαστε κίνητρα στις προσλήψεις με μεταφορά φορολογικών βαρών από την εργασία στην κατανάλωση και προστασία των δικαιωμάτων κοινωνικών ομάδων ευάλωτων σε σχέση με την αναζήτηση απασχόλησης.

Δυστυχώς ενώ είναι Ιούλιος τα στοιχεία για την απασχόληση και την ανεργία είναι διαθέσιμα μόνο μέχρι τον Απρίλιο. Η ένταση του προβλήματος και οι επιπτώσεις του στην κοινωνία απαιτούν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και τη νέα της διοίκηση να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε στο εξής τα στοιχεία να διατίθενται πιο έγκαιρα αλλά και με την απαιτούμενη διόρθωση εποχικότητας για να μπορεί να γίνεται παρακολούθηση των εξελίξεων μήνα με το μήνα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.