Τα κατοικίδια μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι ενός ανθρώπου, γι’ αυτό άλλωστε πολλοί επιλέγουν να ολοκληρώσουν την οικογένειά τους με μια γατούλα ή ένα σκυλάκι στο σπίτι.

Κάποιοι από εσάς μάλιστα, μπορεί να έχετε ήδη κατοικίδιο και να περιμένετε παράλληλα ένα μωρό ή να επιθυμείτε να πάρετε ένα κατοικίδιο για το παιδάκι σας. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να δώσετε προσοχή στα βήματα που θα ακολουθήσετε για να χτιστεί σωστά η σχέση του μωρού με το κατοικίδιο και να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι!

Όταν έχετε ήδη κατοικίδιο και περιμένετε μωράκι
Πολλοί ειδικοί προτείνουν πριν ακόμη έρθει το παιδάκι σας από το μαιευτήριο να φέρετε ένα ρουχαλάκι ή μια κουβερτούλα του στο σπίτι για να το μυρίσει το κατοικίδιό σας. Με αυτόν τον τρόπο ο τετράποδος φίλος σας θα εξοικειωθεί στη νέα μυρωδιά κάτι που θα αποτελέσει το πρώτο βήμα στη μελλοντική τους σχέση. Όταν η μητέρα γυρίσει για πρώτη φορά στο σπίτι μετά την γέννα είναι προτιμότερο να μπει στην αρχή μόνη της μέσα στο σπίτι καθώς το ζωάκι θα είναι ενθουσιασμένο που θα τη βλέπει μετά από μέρες. Μια άλλη λύση είναι να φέρετε μαζί σας έναν φίλο ή συγγενή προκειμένου να απασχολεί το κατοικίδιο σας, μέχρι εσείς να τακτοποιηθείτε με το νέο μωρό.

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr