Δύο νέα είδη δεινοσαύρων που ονομάστηκαν Κοσμοκεράτωψ και Γιουτακεράτωψ ανακάλυψαν οι επιστήμονες μετά τον εντοπισμό απολιθωμάτων στην έρημο της Νότιας Γιούτα. Ο πρώτος μάλιστα φαίνεται πως είχε στο κεφάλι του 15 κέρατα- τα περισσότερα σε σχέση με όλα τα άλλα είδη, που σχημάτιζαν κάτι σαν στέμμα.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς επιστήμονες, πρόκειται για δεινοσαύρους συγγενικούς προς το γνωστό είδος του Τρικεράτοπα, οι οποίοι ήταν μάλιστα φυτοφάγοι.

Ο δεύτερος δεινόσαυρος που ανακαλύφθηκε, είναι μεγαλύτερος από τον Κοσμοκεράτοπα, αλλά έχει μόνο πέντε κέρατα.

Οι δύο δεινόσαυροι, οι οποίοι περπατούσαν στα τέσσερα πόδια τους και έζησαν πριν από 65 έως 100 εκατ. χρόνια στην Ύστερη Κρητιδική Περίοδο, είχαν μέγεθος περίπου όσο ένας γιγάντιος ρινόκερος και διαφέρουν αρκετά από τους υπόλοιπους δεινόσαυρους που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα στην Αμερική.

Ο Γιουτακεράτωψ είχε ένα μεγάλο κέρατο πάνω από την μύτη του και μικρότερα κέρατα στο ύψος των ματιών του που προεξείχαν προς τα πλάγια, όπως ο βίσωνας. Το κρανίο του είχε μήκος περίπου δύο μέτρα, το ύψος του ήταν περίπου 1,8 μέτρα και το μήκος του σώματός του έφτανε τα 6,5 μέτρα. Υπολογίζεται ότι ζύγιζε γύρω στους τρεις έως τέσσερις τόνους.

Ο Κοσμοκεράτωψ είχε παρόμοια χαρακτηριστικά προσώπου με τον Γιουτακεράτοπα, αλλά εκτός από το μεγάλο κέρατο πάνω από την μύτη του, είχε περισσότερα κέρατα στο κρανίο του, που ξεπηδούσαν πάνω από τα μάτια του, από τα μάγουλα του και από το πάνω μέρος του κεφαλιού του. Είχε μήκος περίπου 4,5 μέτρα και ζύγιζε γύρω στους 2,5 τόνους. Τα κέρατα και των δύο δεινοσαύρων είχαν μήκος από 14 έως 30 εκατοστά. Ο αριθμός τους πιστεύεται πως σχετίζεται  πρωτίστως με την προσέλκυση συντρόφων και τον εκφοβισμό σεξουαλικών ανταγωνιστών, όπως τα κέρατα στα σημερινά ελάφια