Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χρηματοδότηση της εκστρατείας ενημέρωσης με τίτλο: Εκστρατεία «Θάλασσα»: Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε, που πρότεινε η MOm σε συνεργασία με το WWF Ελλάς. Η εκστρατεία ενημέρωσης θα διαρκέσει 40 μήνες και η υλοποίησή της ξεκίνησε από 1η Σεπτεμβρίου 2010. Η «Thalassa» χρηματοδοτείται κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εντάσσεται στο χρηματοδοτικό εργαλείο της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, LIFE+ Information Communication. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο αποσκοπεί σε δράσεις ενημέρωσης, προβολής, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εμπλοκής του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα άμεσης προτεραιότητας. Συνολικά σε όλη την Ευρώπη έχουν εγκριθεί 10 προγράμματα LIFE+ Info, εκ των οποίων 2 θα υλοποιηθούν στη χώρα μας.

Η «Thalassa» έχει σκοπό να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει την κοινωνία και τους φορείς σχετικά με τον άμεσο κίνδυνο εξαφάνισης εξαιτίας ανθρωπογενών απειλών, που αντιμετωπίζουν όλα τα σημαντικά και σπάνια θαλάσσια θηλαστικά (φάλαινες, δελφίνια και φώκιες) που φιλοξενούνται στις ελληνικές θάλασσες. Η «Thalassa» αποσκοπεί να κάνει προτεραιότητα την άμεση ανάγκη προστασίας των θαλάσσιων θηλαστικών στην ελληνική κοινωνία, αναδεικνύοντας τη μοναδική σημασία τους για το θαλάσσιο φυσικό περιβάλλον. Για να επιτευχθεί αυτό η «Thalassa»έχει θέσει 2 επιμέρους στόχους:

1. Την ουσιαστική ευαισθητοποίηση όλων των «στοχευμένων ομάδων», για την ύπαρξη και ένταση του κινδύνου άμεσης εξαφάνισης των θαλάσσιων θηλαστικών.

2. Η ανάδειξη και υιοθέτηση νοοτροπιών και συμπεριφορών φιλικών προς το θαλάσσιο περιβάλλον.