Εντείνεται ο ανταγωνισμός στον εγχώριο τραπεζικό τομέα στις εργασίες χρηματοδοτήσεων υπηρεσιών, δράσεων και αγορών προϊόντων φιλικών προς περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, η Alpha Bank, ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση της νέας σειράς προϊόντων «Alpha Πράσινες Λύσεις», η οποία αποσκοπεί στην παροχή συνολικών τραπεζικών λύσεων για παρεμβάσεις φιλικές προς το περιβάλλον. Η νέα σειρά προϊόντων χρηματοδοτεί οικολογικές λύσεις για την κατοικία, την επιχείρηση, αλλά και τη μετακίνηση και περιλαμβάνει τα ακόλουθα προγράμματα και προϊόντα:

– Το νέο πρόγραμμα «Alpha Πράσινες Λύσεις – Ενεργειακό Σπίτι», το οποίο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες ακινήτου που επιθυμούν να προχωρήσουν σε εργασίες βελτιώσεως της ενεργειακής αποδόσεως της κατοικίας τους, όπως θερμομονωτικές εργασίες, αντικατάσταση κουφωμάτων, παλαιού συστήματος καυστήρα / λέβητα, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, φυσικού αερίου κ.λπ. Το πρόγραμμα παρέχεται με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους χρηματοδοτήσεως μέσω στεγαστικών ή καταναλωτικών δανείων και χορηγείται με ή και χωρίς προσημείωση ακινήτου.

– Το προϊόν «Alpha Πράσινες Λύσεις – Οικολογική Επιχείρηση», το οποίο απευθύνεται σε Μικρές Επιχειρήσεις και Ελεύθερους Επαγγελματίες που επιθυμούν να προχωρήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση της επαγγελματικής στέγης τους με κτιριακές βελτιώσεις (κέλυφος κτιρίου, αλλαγή κουφωμάτων, θερμομονωτικές εργασίες, αντικατάσταση λέβητα, σύνδεση φυσικού αερίου κ.λπ.), αλλά και στην αγορά και εγκατάσταση εξοπλισμού φιλικού προς το περιβάλλον. Το προϊόν παρέχεται με προνομιακά επιτόκια και μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής που φθάνει τα 20 έτη.

– Το πρόγραμμα «Alpha Πράσινες Λύσεις – Πράσινη Μετακίνηση», το οποίο παρέχει τη δυνατότητα αγοράς υβριδικού – ηλεκτρονικού οχήματος σε πελάτες που αναζητούν όχι μόνο την εξοικονόμηση καυσίμου, αλλά και τη μείωση της επιβαρύνσεως του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα προσφέρεται με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους και χωρίς παρακράτηση της κυριότητας από την τράπεζα.