Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε το Σωματείο Ορυχείων – Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, τις τελευταίες ημέρες καίγεται ο λιγνίτης από αυτανάφλεξη στον χώρο αποθήκευσης του λιγνίτη των μονάδων Ι, ΙΙ, ΙΙΙ του ΑΗΣ Μεγαλόπολης, δίπλα στην πύλη Αγ. Γεωργίου, με αποτέλεσμα να ρυπαίνεται η περιοχή και μία έντονη μυρωδιά να καλύπτει τον αέρα.

Το σωματείο επισημαίνει ότι παρότι έχει επισημανθεί το πρόβλημα στη διεύθυνση του λιγνητικού κέντρου δεν έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπισή του και προσθέτει «η ολιγωρία αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού από την διεύθυνση εκθέτει την επιχείρηση και δημιουργεί δικαιολογημένες τριβές με την τοπική κοινωνία. Καλούμε την διεύθυνση της επιχείρησης να προβεί άμεσα στην υπέρβαση του συγκεκριμένου προβλήματος καθώς και σε κάθε άλλο σημείο που παρουσιάζεται αντίστοιχο πρόβλημα λόγω της περιόδου για τη προστασία του εργασιακού και ευρύτερου περιβάλλοντος στην περιοχή των ορυχείων»’.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.