Στην ευρύτερη προσπάθεια των αυτοκινητοβιομηχανιών να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων μπαίνουν πλέον και οι ομάδες του παγκοσμίου πρωταθλήματος F1. Οι ομάδες έχουν ήδη κάνει εκτενή έρευνα σχετικά με τις εκπομπές άνθρακα που παράγονται από ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της Φόρμουλα 1 (τα ποσά που αντιστοιχούν στη διάρκεια του αγώνα αποτελούν μια μικρή μόνο αναλογία) και στους τρόπους μείωσής τους. Έχουν ήδη εφαρμοστεί περικοπές και θα ακολουθήσουν περισσότερες.

Όπως προκύπτει από τις  σχετικές δηλώσεις εκπροσώπου της Μακλάρεν,Μάρτιν Ουίτμαρς, οι ομάδες σκοπεύουν, «μέχρι το 2012 η F1 να έχει μειώσει τις συνολικές εκπομπές άνθρακά της
κατά 12.4% έναντι του 2009».

Η FIA υποστηρίζει ότι ο υπολογισμός είναι σύμφωνος με τις συστάσεις της Επιτροπή περιβαλλοντικά βιώσιμου μηχανοκίνητου αθλητισμού προσθέτοντας: «Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στο σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσουν οι νέες τεχνολογίες στη μείωση των εκπομπών κατά τη διάρκεια των επόμενων χρόνων και του ηγετικού ρόλου του αθλήματός μας στην ανάπτυξη των λύσεων αποδοτικότητας για τον ευρύτερο τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας».

πηγή: gazzetta.gr