Ο Αυστραλός πιλότος της Ρεντ Μπουλ, Μαρκ Γουέμπερ, διέψευσε τις φήμες που τον παρουσιάζουν να ζητά από τον έτερο «κόκκινο ταύρο», Σεμπάστιαν Φέτελ, να διαδραματίσει υποστηρικτικό ρόλο για το υπόλοιπο του 2010.

Στο Spa-Francorchamps πρόσφατα, ο Αυστραλός είχε υποθέσει ότι με τη διαφορά βαθμών να αυξάνεται με τον ομόσταβλό του, ο χρόνος θα μπορούσε να πλησιάζει για τη Red Bull να αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρώτος οδηγός της, ανάλογα με το «πόσο πεινασμένοι είναι».

Ο σύμβουλος της ομάδας, Χέλμουτ Μάρκο, παραδέχθηκε στη συνέχεια ότι στη Red Bull θα «καθίσουν όλοι μαζί αξιολογώντας τις πιθανότητές τους για το πρωτάθλημα» μετά τη Monza, όπου η διαφορά βαθμών μεταξύ των οδηγών έφτασε στους 24, με πέντε αγώνες να απομένουν.

Αλλά ο Φέτελ ακούστηκε αδιάφορος στην προοπτική του να παίξει υποστηρικτικό ρόλο, επιμένοντας ότι «οι εντολές της ομάδας απαγορεύονται».

Η γνώμη του μάνατζερ του Γουέμπερ, Φλάβιο Μπριατόρε, είναι έντονη, επιμένοντας ότι η διατήρηση της ισοτιμίας μεταξύ των δύο οδηγών είναι ό,τι θα πρέπει να κάνουν στη Red Bull «αν δεν θέλουν να κερδίσουν το πρωτάθλημα».

Η εφημερίδα της Ισπανίας «Diario Sport» αναφέρει τον Γουέμπερ να λέει: «Βοήθεια από τον Φέτελ; Εξαρτάται από την ομάδα. Να είστε βέβαιοι ότι δεν έχω ζητήσει τίποτα. Είναι τα ίδια όπως στη McLaren», δήλωσε ο 34χρονος πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα.

πηγή: gazzetta.gr