Την πληροφορία ότι η Mercedes κατασκευάζει ένα μονοθέσιο ειδικά προσαρμοσμένο στο στυλ οδήγησης του Μίκαελ Σουμάχερ για τη σεζόν 2011 αρνήθηκε η γερμανική ομάδα της φόρμουλα 1.

Ο επτά φορές πρωταθλητής κόσμου πασχίζει να βρει ρυθμό μετά την επιστροφή του στη Φόρμουλα 1 αυτή τη σεζόν, με ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο κυρίως από την Brawn, όταν η ομάδα του Brackley πίστευε πως οδηγός του μονοθεσίου θα ήταν ο Τζένσον Μπάτον.

Ο Σουμάχερ έχει ξεγράψει ανοιχτά το υπόλοιπο της σεζόν 2010, εν μέσω υποθέσεων που λένε ότι βρίσκεται σε αναμονή για τη διάδοχο της W01, που θα είναι προσαρμοσμένη στο δικό του στυλ οδήγησης.

«Δεν χτίζουμε ένα αυτοκίνητο στα μέτρα του Μίκαελ, Θέλουμε απλώς να εξελίξουμε ένα καλό αυτοκίνητο», είπε το αφεντικό της ομάδας, Ρος Μπρον, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων SID. «Δεν υπάρχει ειδικό χαρακτηριστικό», επέμεινε.

Αλλά ο Μπρον είχε ήδη αναγνωρίσει στη Monza ότι η σεζόν 2011 για τον Σουμάχερ εξαρτάται, εν μέρει, από το «πόσο καλό θα είναι το ελαστικό της Pirelli» το επόμενο έτος.

Ο Σουμάχερ σχολίασε: «Δεν μπορώ να θυμηθώ ένα αυτοκίνητο που να σχεδιάστηκε για ένα συγκεκριμένο στυλ οδήγησης. Το μόνο πράγμα που υπάρχει είναι μια συνεχής εξέλιξη με τους οδηγούς, που μπορεί να πάρει ορισμένες κατευθύνσεις. Αλλά πρώτα απ’ όλα αφορά στο να κάνουμε το αυτοκίνητο όσο πιο γρήγορο και όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό γίνεται», πρόσθεσε.

Ο Μπρον είπε ότι η περίοδος κυοφορίας του μονοθεσίου του 2010 έδειξε ότι δεν θα γίνει ποτέ νικητής αγώνα, αλλά είναι αισιόδοξος για το μέλλον.

«Πιστεύουμε ότι καταλαβαίνουμε γιατί βρισκόμαστε εδώ πού βρισκόμαστε με αυτό το αυτοκίνητο», δήλωσε ο Βρετανός.

πηγή: gazzetta.gr