Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Audi θα παρουσιάσει την ανοικτή έκδοση του R4 e-Tron στο τέλος του μήνα. Το αυτοκίνητο θα είναι ουσιαστικά ίδιο με την πρωτότυπη κουπέ έκδοση του R4 που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Ντιτρόιτ, αλλά με μαλακή οροφή και ελαφρώς αυξημένο βάρος.

Τα τεχνικά του στοιχεία θα είναι παραπλήσια της κουπέ έκδοσης, όμως στην περίπτωση της ανοικτής έκδοσης το R4 θα έχει μαλακή οροφή (κατά τα πρότυπα του μεγαλύτερου R8), ενώ πληροφορίες αναφέρουν αύξηση του βάρους κατά 90 κιλά, που θα προκύψει από τις απαραίτητες ενισχύσεις στο αμάξωμα.

Οι διαστάσεις δεν αλλάζουν, με το συνολικό μήκος να φτάνει τα 3.930 χιλιοστά, και το μεταξόνιο τα 2.430 χιλ., ενώ όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, για την περίπτωση του R4 η τεχνολογία e-Tron θα χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ των οποίων η συνολική ιπποδύναμη φτάνει τους 204 ίππους, με τη ροπή να αγγίζει το εξωπραγματικό νούμερο των 2.650 Nm! Οι επιδόσεις αναμένονται παραπλήσιες με την κλειστή του εκδοχή η οποία χρειάζεται 5,9 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω. και έχει τελική ταχύτητα τα 200 χ.α.ω.

Η αυτονομία του υπολογίζεται στα 250 χιλιόμετρα ενώ οι μπαταρίες του μπορούν να γεμίσουν από μια απλή πρίζα των 220V σε 11 ώρες, όμως εάν υπάρχει παροχή 400V αυτός ο χρόνος μειώνεται στις μόλις 2 ώρες. Σε κάθε περίπτωση το αυτοκίνητο δεν θα το δούμε πριν το 2012.

Πηγή: autotriti.gr