Ναι είναι αλήθεια ο Βαλεντίνο Ρόσι επέστρεψε. Μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του οδήγησε ξανά χτες για πρώτη φορά αγωνιστική μοτοσυκλέτα και δεν απέκλεισε το γεγονός να ξαναγωνιστεί στο MotoGP, στο Σάξενρινγκ (18/7)

Σχολιάζοντας τα πρώτα συμπεράσματα από την επάνοδό του στη σέλα της γιαμάχα ο Ιταλός αναβάτης δήλωσε χαρακτηριστικά, «Πονούσα στον αστράγαλό μου, στο γόνατο και στον ώμο, αλλά το κυριότερο ήταν ότι ο ώμος μου είναι αδύναμος και ο αστράγαλός μου δυσκίνητος. Κάναμε αυτή τη δοκιμή για να διαπιστώσουμε πως να προχωρήσουμε με την αποθεραπεία μου εφεξής και να δούμε αν μπορώ να οδηγήσω.

Η δοκιμή ήταν θετική διότι τουλάχιστον μπορώ να οδηγήσω, όμως αυτή η δοκιμή είναι πολύ διαφορετική από έναν αγώνα του MotoGP. Θα ήθελα πολύ να επιστρέψω στο Σάξενρινγκ, αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε με σιγουριά.

Έχουμε ακόμα δώδεκα μέρες και πρέπει να δούμε πως θα βελτιωθεί η κατάστασή μου το προσεχές διάστημα. Θέλω ειλικρινά να οδηγήσω στο Σάξενρινγκ, αλλά πρέπει να περιμένουμε μια εβδομάδα ακόμα πριν αποφασίσουμε».