Ο πατέρας του Elon Musk κατήγγειλε μια έκθεση – βόμβα ότι ο γιος του παίρνει ναρκωτικά για να αντιμετωπίσει την αγχωτική του ζωή και τα υποτιθέμενα προβλήματα ψυχικής υγείας. Ο συνταξιούχος Νοτιοαφρικανός πολιτικός 77χρονος Errol Musk χαρακτήρισε την έκθεση που έγραψε η εφημερίδα The New Yorker για τον δισεκατομμυριούχο της τεχνολογίας γιο του, Elon, «απόλυτη βλακεία» που είναι γεμάτη με «κραυγαλέες ανακρίβειες».

Η εμπεριστατωμένη ανάλυση για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla υποστήριξε ότι η «αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά» του Musk συνδέεται με τις «προσπάθειές του να αυτοθεραπευτεί» καθώς βασανίζεται από «αμείλικτο στρες» που κάνει τη ζωή του απλώς «χάλια».

Ο Errol Musk είπε, επίσης, ότι όταν ο γιος του πήγε στο podcast του Joe Rogan και κάπνισε χόρτο, έκανε το ναρκωτικό μόνο και μόνο επειδή δεν ήθελε να φανεί «σεμνότυφος». Σύμφωνα με το dailymail.co.uk, ερωτηθείς σχετικά με το άρθρο, ο Errol δήλωσε στην αμερικανική Sun: «Είναι ένα πολύ ανησυχητικό χτύπημα στον Elon, γεμάτο με κραυγαλέες ανακρίβειες».

«Οι εικασίες ότι ο Elon έχει προβλήματα ψυχικής υγείας και ότι αυτοθεραπεύεται με Ambien και κεταμίνη είναι περισσότερο χτύπημα εναντίον του για να κερδίσουν πόντους οι “φιλελεύθεροι”. Αυτό που λέγεται είναι απόλυτο παραμύθι. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Είμαστε άνθρωποι που δεν μπορούν να χωνέψουν το αλκοόλ, αποστρέφονται εντελώς το κάπνισμα και αποστρέφονται σχεδόν εντελώς τα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των ναρκωτικών κάθε είδους», πρόσθεσε ο πατέρας του μεγιστάνα.

Εκτός από το να αποκαλέσει την έκθεση «ανοησίες από την αρχή μέχρι το τέλος», ο πατέρας πρόσθεσε: «Το θέμα με τον Joe Rogan έπιασε τον Elon εκτός ισορροπίας. Μη θέλοντας να φανεί σεμνότυφος σε ένα τέτοιο σόου, πήρε την τζούρα, η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν περιλάμβανε εισπνοή, δόξα τω Θεώ, καθώς ο Elon θα έβηχε μέχρι το τέλος του σόου».

Τι ανέφερε το άρθρο και τι υποστηρίζει ο Musk

Μεγάλο μέρος του άρθρου του New Yorker, με τίτλο Elon Musk’s Shadow Rule, βασίστηκε σε ισχυρισμούς φίλων και συνεργατών του. Το δημοσίευμα ανέφερε: «Οι συνεργάτες του πρότειναν ότι η χρήση ναρκωτικών του Musk έχει κλιμακωθεί τα τελευταία χρόνια και ότι τα φάρμακα, μαζί με την απομόνωσή του και την όλο και πιο δύσκολη σχέση του με τον Τύπο, μπορεί να συμβάλλει στην τάση του να κάνει χαοτικές και παρορμητικές δηλώσεις και αποφάσεις».

Ο ίδιος ο Elon Musk έγραψε για την έκθεση και τον συντάκτη της: «Τραγικό το γεγονός ότι ο Ronan Farrow είναι μαριονέτα του κατεστημένου και εναντίον του λαού». Το 2017, ο Musk άφησε να εννοηθεί ότι χρησιμοποιεί μια θεραπεία για τη διαταραχή του ύπνου με Ambien και αλκοόλ: «Λίγο κόκκινο κρασί, vintage δίσκοι, λίγο Ambien … και μαγεία!». Και προς το τέλος του podcast Joe Rogan Experience το 2018, ο οικοδεσπότης άναψε ένα «πούρο» τυλιγμένο τόσο με καπνό όσο και με μαριχουάνα – ένα ναρκωτικό που είναι νόμιμο στην πολιτεία της Καλιφόρνιας – και το πρόσφερε στον Musk.

«Πιθανότατα δεν μπορείς να το κάνεις αυτό λόγω των μετόχων, σωστά;», ρωτάει ο Rogan τον Musk. Ο Musk, ο οποίος νωρίτερα αστειεύτηκε ότι τα μανιτάρια – ένα ακίνδυνο μανιτάρι και ψυχεδελικό ναρκωτικό – είναι «νόστιμα», διευκρίνισε ότι το ναρκωτικό είναι νόμιμο και εθεάθη να παίρνει μια τζούρα από το τσιγαριλίκι πριν το επιστρέψει.

«Δεν είμαι τακτικός καπνιστής χόρτου. Σχεδόν ποτέ», δήλωσε ο Elon στον Rogan. «Στην πραγματικότητα δεν παρατηρώ καμία επίδραση. Ξέρω ότι σε πολλούς ανθρώπους αρέσει το χόρτο, και αυτό είναι καλό, ωστόσο δεν νομίζω ότι είναι πολύ καλό για την παραγωγικότητα».

Νωρίτερα φέτος, ο Musk φέρεται να έπαιρνε κεταμίνη για να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη, σύμφωνα με τους φίλους του. Λέγεται ότι ο ίδιος είπε στους ανθρώπους ότι παίρνει μικροδοσολογία κεταμίνης για την κατάθλιψη και παίρνει πλήρεις δόσεις ενώ βρίσκεται σε πάρτι.

Ο ίδιος έγραψε επίσης στο Twitter: «Η κατάθλιψη υπερδιαγιγνώσκεται στις ΗΠΑ, αλλά για μερικούς ανθρώπους είναι πραγματικά ένα θέμα χημείας του εγκεφάλου. Αλλά το να γίνονται οι άνθρωποι ζόμπι με φάρμακα, σίγουρα συμβαίνει πάρα πολύ συχνά. Από ό,τι έχω δει σε φίλους μου, η κεταμίνη που λαμβάνεται περιστασιακά είναι καλύτερη επιλογή».