Δύο αδέρφια πέθαναν από καρκίνο την ίδια μέρα στο ίδιο κρεβάτι νοσοκομείου στην επαρχία Παραΐμπα της Βραζιλίας, με διαφορά λίγων ωρών.

Ο Φρανσίκο Αντούνες Σομπρίνιο, 52 ετών, είχε διαγνωστεί με καρκίνο του εντέρου το Μάιο του 2021. Έναν μήνα αργότερα, ο κατά 4 χρόνια μικρότερος αδερφός του Εντουάρντο διαγνώστηκε με καρκίνο του ήπατος.

Η κατάσταση του Εντουάρντο επιδεινώθηκε ξαφνικά και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο. Νοσηλεύτηκε για τέσσερις ημέρες και τελικά κατέληξε.

Ο μικρότερος αδερφός, ο Ζοάο Αντούνες Νέτο, οδηγός λεωφορείου, κανόνιζε τηλεφωνικά με την οικογένειά του τις λεπτομέρειες της κηδείας του Εντουάρντο όταν ο Φρανσίσκο εισήχθη εσπευσμένα στο ίδιο νοσοκομείο. Μόλις λίγες ώρες αργότερα, πέθανε στο ίδιο κρεβάτι.

Ο Ζοάο είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Ήταν τόσο κοντά που πέθαναν στο ίδιο κρεβάτι του νοσοκομείου. Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες στιγμές ταλαιπωρίας στη ζωή μου και στη ζωή ολόκληρης της οικογένειάς μου».

Τα αδέρφια κηδεύτηκαν στο Δημόσιο Κοιμητήριο της Σάντα Κρουζ, με διαφορά μόλις 24 ωρών. Ο δήμαρχος Πάουλο Σέζαρ κήρυξε τριήμερο επίσημο πένθος στην πόλη.