Ο CEO της Amazon, Άντι Τζάσι, προειδοποίησε τους υπαλλήλους σε τηλεργασία, ότι θα πρέπει να πηγαίνουν στα γραφεία τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, αλλιώς δεν θα συνεχίσουν να εργάζονται για την εταιρία.

Σύμφωνα με τον Guardian, το μοντέλο της τηλεργασίας συνέχισε στην εταιρία μετά την πανδημία του κορονοϊού, με τους εργαζόμενους να μαζεύουν υπογραφές, ζητώντας να καθιερωθεί αυτός ο τρόπος, θεωρώντας πως είναι πιο παραγωγικοί.

Ωστόσο, ο Άντι Τζάσι σε ένα πρόσφατο meeting διαφώνησε με αυτή την άποψη, υποστηρίζοντας ότι «αν δεν μπορείτε να δεσμευτείτε παρά τις διαφωνίες σας… μάλλον δεν έχετε μέλλον στην Amazon, γιατί πλέον δουλεύουμε με αυτόν τον τρόπο».

Στη σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο blog της εταιρείας, ο Τζάσι τόνιζε ότι «είναι καλύτερο για την εργασιακή κουλτούρα της Amazon και πιο εύκολο να διδασκόμαστε ο ένας από τον άλλον και να συνεργαζόμαστε πιο αποτελεσματικά αν είμαστε όλοι στο γραφείο».

Σημειώνεται, ότι η Amazon ζήτησε από τους υπαλλήλους της να ξεκινήσουν να εργάζονται τουλάχιστον τρεις μέρες από το γραφείο, ξεκινώντας από τον Μάιο. Παλαιότερες πολιτικές της εταιρείας έδιναν την επιλογή σε τμήματα εργαζομένων να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θα συνέχιζαν ή όχι την εργασία εξ αποστάσεως.