Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε το «κίνημα της πετσέτας», όπου δικαίως ντόπιοι κάτοικοι νησιών ζητούν την απελευθέρωση των παραλιών τους, οι οποίες έχουν καταληφθεί από ιδιοκτήτες beach bars, που χρεώνουν τις ξαπλώστρες σε εξωφρενικές τιμές, στην Costa del Sol, οι τουρίστες δίνουν την ακριβώς αντίθετη μάχη. Κάμερα ξενοδοχείου κατέγραψε την πρωινή βιασύνη των τουριστών να πιάσουν μια ξαπλώστρα πριν αυτές εξαντληθούν.

Η συγκεκριμένη τακτική αποτελεί εδώ και καιρό μια ιεροτελεστία για τους Βρετανούς που κάνουν διακοπές στην Costa del Sol. Ένα ξενοδοχείο αποφάσισε να μετατρέψει τη φρενίτιδα των τουριστών σε σπορ, βάζοντας έναν διαιτητή να χρησιμοποιεί μια σφυρίχτρα για να ενημερώνει τους επισκέπτες πότε είναι ώρα για να τρέξουν προς την αρπαγή της ξαπλώστρας.

Τα ξεκαρδιστικά πλάνα δείχνουν τη στιγμή που οι παραθεριστές ακούν το σφύριγμα και τρέχουν να μαζέψουν τις ξαπλώστρες τους για το υπόλοιπο της ημέρας. Ο Craig Trapps, ένας παραθεριστής ο οποίος διέμενε στο συγκεκριμένο στη Μάλαγα, τράβηξε βίντεο από την ξεκαρδιστική στιγμή. Ο κ. Trapps δήλωσε: «Κατάφερα να μπω στον χώρο της πισίνας πριν ανοίξει! Όπως μπορείτε να δείτε, ένας τύπος παίρνει περίπου οκτώ ξαπλώστρες».

«Οι Ισπανοί αφαίρεσαν τις πετσέτες μου και η κατάσταση έγινε άσχημη, παραλίγο να καταλήξει σε καυγά. Παραλίγο να τσακωθώ με κάποιους Ισπανούς που κυριολεκτικά πέταξαν τις πετσέτες μου από τις ξαπλώστρες», ανέφερε ο ίδιος.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την dailymail.co.uk, κάποιοι τουρίστες του ίδιου ξενοδοχείου περίμεναν έως και δύο ώρες για να πιάσουν μια ξαπλώστρα στις καλύτερες θέσεις.

Σε μια πολύ σκηνή στη νότια Ισπανία, άνδρες και γυναίκες απεικονίστηκαν να προσέρχονται πολύ πριν ανοίξουν η παραλία και οι πισίνες για να εξασφαλίσουν το καλύτερο σημείο – και οι περισσότεροι έφεραν μια καρέκλα και ένα καλό βιβλίο για να περάσει η ώρα.

Αλλά ένας μάρτυρας δήλωσε ότι μόλις άνοιγε η πύλη κάθε πρωί, ακολουθούσε «τρέλα», με «ανθρώπους που κυριολεκτικά έτρεχαν μέσα». Ορισμένοι γονείς έσπρωχναν μπροστά τα παιδιά τους για να τρέξουν και να αρπάξουν μια ξαπλώστρα επειδή είναι πιο γυμνασμένα και πιο γρήγορα.