Η συζήτηση για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής «φουντώνει» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με το Κογκρέσο να αποχαρακτηρίζει απόρρητα έγγραφα που αφορούν θεάσεις ή επαφές με UFO και τρία άτομα να «αποκαλύπτουν» στοιχεία για ATIA.

Οι ερευνητές Jeremy Corbell και George Knapp με τον Charles McCullough, πρώην Γενικό Επιθεωρητή της Κοινότητας Πληροφοριών επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, είναι τα πρόσωπα των τελευταίων ημερών στις ΗΠΑ. Με «απόρρητα» στοιχεία που συνέλλεξαν από όλο τον κόσμο σε βάθος δεκαετιών, υποστηρίζουν ότι υπάρχει μορφή ζωής εκτός Γης και πως η αμερικανική κυβέρνηση τη μελετάει. Εντούτοις, «έχει δοθεί ρητή εντολή» να αποφεύγεται οποιαδήποτε επιθετική επαφή μαζί της «για να μην υπάρξουν αντίποινα».

Το Fox News Digital φέρνει στη δημοσιότητα τις επιστολές που κατέθεσαν οι δύο ερευνητές στο Κογκρέσο και τονίζει ότι γίνονται αναφορές σε αερομαχίες, απόρρητες εντολές και φόβο προς τα άγνωστης ταυτότητας αντικείμενα.

«Η μεγαλύτερη έρευνα που έγινε ποτέ»

Ο George Knapp γράφει στην επιστολή που κατέθεσε, ότι κατέχει απόρρητα ρωσικά έγγραφα που χρονολογούνται τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1990 και καταγράφουν αερομαχίες με ATIA. Σύμφωνα με την επιστολή, τουλάχιστον 45 εναέριες μονομαχίες καταγράφηκαν μέχρι το 1993, με τα «μαχητικά να τα κυνηγούν και πυροβολούν». Μάλιστα, «τρία αεροσκάφη συνετρίβησαν» και «δύο πιλότοι σκοτώθηκαν», με τη συγκεκριμένη μελέτη για τη Ρωσία, να αποτελεί τη «μεγαλύτερη έρευνα που έγινε ποτέ», τονίζει ο Knapp.

«Μετά από αυτά τα περιστατικά, το MOD (Υπουργείο Άμυνας) εξέδωσε εντολή σε εθνικό επίπεδο ότι τα UFO πρέπει να εγκαταλειφθούν επειδή, σύμφωνα με τα λόγια ενός ανώτατου αξιωματούχου της Αεράμυνας, “μπορεί να έχουν απίστευτες ικανότητες για αντίποινα”», επισημαίνει ο George Knapp.

Παράλληλα, αναφέρει ότι «από το 1969, η θέση του στρατού μας είναι ότι τα UFO δεν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια και δεν αξίζουν περαιτέρω μελέτης. Αυτή η απορριπτική στάση έρχεται σε άμεση αντίθεση με όσα αποκαλύπτονται σε έγγραφα, αναφορές και εσωτερικά σημειώματα».

Η επιστολή του George Knapp

«Tic Tac»

Ο Jeremy Corbell στην επιστολή που κατέθεσε, αναφέρει ότι οι ΗΠΑ μελετούν από το 2004 ένα σκάφος UFO, που ονομάζουν «Tic Tac» λόγω του περίεργου σχήματος που φέρεται να έχει, με το όνομα να δίνεται από τον David Fravor, απόστρατο Διοικητή της Μοίρας Black Aces του Ναυτικού.

Ο ερευνητής περιγράφει το σκάφος ως μια «γίγαντα ιπτάμενη δεξαμενή προπανίου» που είναι «πολύ ανώτερη από οτιδήποτε είχαμε εκείνη την εποχή, έχουμε σήμερα ή θέλουμε να αναπτυχθεί στα επόμενα δέκα και πλέον χρόνια». Ταυτόχρονα, τονίζει πως οι ελιγμοί του αντικειμένου αψηφούν τη φυσική και την έλλειψη συστημάτων πρόωσης και επιφανειών ελέγχου, όπως πτερύγια ή κινητήρες.

«Το θέμα των UFO αναδεικνύεται σε μείζον θέμα παγκόσμιας σημασίας. Τα UFO είναι αληθινά. Αυτή είναι η αντικειμενική αλήθεια, όχι μια υποκειμενική πραγματικότητα. Και τα UFO ό,τι και αν αντιπροσωπεύουν ήταν παρόντα και μέρος της ανθρώπινης κατάστασης τουλάχιστον από την αρχή της καταγεγραμμένης ιστορίας», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Η επιστολή του Jeremy Corbell

Ποια είναι τα πρόσωπα «αποκαλύπτουν» στοιχεία για τα UFO

Τα τρία άτομα που καταθέτουν στο Κογκρέσο, υποστηρίζοντας ότι κατέχουν στοιχεία για ATIA, δεν είναι τυχαία πρόσωπα. Ο George Knapp κάνει ρεπορτάζ για UFO από το 1987 και το 1989 έρχεται σε επαφή με τον γερουσιαστή Harry Reid, μετά από ένα «περίεργο» περιστατικό.

Συγκεκριμένα, έχει πει ότι άκουσε αναφορές για συντριβή UFO με «περίεργα υλικά και προγράμματα αντίστροφης μηχανικής που εκτελούνται με μυστικότητα στην έρημο της Νεβάδα από συνεργάτες πληροφοριών και αμυντικούς εργολάβους».

Επίσης, ο Jeremy Corbell ερευνά χρόνια την ύπαρξη UFO και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους σχετικούς κύκλους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις των επικαλούνται όσοι θέλουν να αναφέρουν μια μαρτυρία.

Ο Charles McCullough έχει εργαστεί για σειρά ετών για λογαριασμό του αμερικανικού κράτους και διατελέσει Γενικός Επιθεωρητής της Κοινότητας Πληροφοριών επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

Μαρτυρίες αξιωματούχων

Από τη στιγμή που το Κογκρέσο ξεκίνησε τον αποχαρακτηρισμό εγγράφων για την ύπαρξη UFO, διάφορες μαρτυρίες κρατικών αξιωματούχων έχουν επανέλθει ή αποκαλυφθεί.

Ακολουθούν ορισμένες χαρακτηριστικές μαρτυρίες που αφορούν ATIA και προέρχονται από αξιωματούχους των ΗΠΑ:

Τζον Μπρέναν, επικεφαλής της CIA υπό τον Ομπάμα: «Μερικά από τα φαινόμενα που βλέπουμε συνεχίζουν να είναι ανεξήγητα και μπορεί, στην πραγματικότητα να είναι κάτι που δεν καταλαβαίνουμε ακόμη και θα μπορούσε να περιλαμβάνει κάποιο είδος δραστηριότητας που κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι αποτελούν μια διαφορετική μορφή ζωής».

Τζον Ράτκλιφ, Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών επί Ντόναλντ Τραμπ: «Υπάρχουν πολύ περισσότερες θεάσεις από αυτές που έχουν δημοσιοποιηθεί. Κάποια από αυτά τα στοιχεία έχουν αποχαρακτηριστεί. Και όταν μιλάμε για θεάσεις, μιλάμε για αντικείμενα που έχουν δει πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού ή της Πολεμικής Αεροπορίας ή έχουν συλληφθεί από δορυφορικές εικόνες και ειλικρινά πραγματοποιούν ενέργειες που είναι δύσκολο να εξηγηθούν. Κινήσεις που είναι δύσκολο να αναπαραχθούν και για τις οποίες δεν έχουμε την τεχνολογία. Ή να ταξιδεύουν με ταχύτητες που υπερβαίνουν το ηχητικό φράγμα χωρίς όμως ηχητική έκρηξη».

Εικόνα που κατατέθηκε στο Κογκρέσο και τραβήχτηκε από μαχητικό των ΗΠΑ το 2015

Τζέιμς Γούσλεϊ, πρώην διευθυντής της CIA: «Άνθρωποι έχουν αναφέρει πολύ περίεργες κινήσεις από αεροσκάφη […] Απλά δεν ξέρω. Για να το θέσω ήπια, δεν είμαι τόσο δύσπιστος όσο πριν από μερικά χρόνια, για να το θέσω ήπια».

Μάρκο Ρούμπιο, Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής: «Υπάρχουν πράγματα που πετούν στον εναέριο χώρο μας και δεν ξέρουμε ποιος είναι, αλλά σίγουρα δεν είναι δικός μας. Πρέπει λοιπόν να ξέρουμε ποιος είναι, ειδικά αν είναι αντίπαλος που έχει κάνει ένα τεχνολογικό άλμα».