Το εξωφρενικό έγκλημα που έγινε στο Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών, ανατριχιάζει τους πάντες. Όλα ξεκίνησαν νωρίτερα φέτος, όταν ένας 44χρονος άντρας βασάνισε, σκότωσε, αποκεφάλισε και διαμέλισε τον σκύλο του γείτονά του.

Το έγκλημα εξιχνιάστηκα όταν οι Αρχές βρήκαν το κεφάλι και τα πόδια του ζώου στοιβαγμένα σε ένα κουτί μέσα στον αχυρώνα του. Τώρα, ο 44χρονος θα περάσει μόλις μερικούς μήνες πίσω από τα κάγκελα.

Ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου της κομητείας Wexford, Jason Elmore, διέταξε τη Δευτέρα τον Thomas William Middaugh να εκτίσει ποινή 60 ημερών στη φυλακή για το φρικιαστικό αυτό έγκλημα.

Ο Middaugh συνελήφθη τον Φεβρουάριο και αρχικά κατηγορήθηκε για δύο κακουργήματα, της θανάτωσης – βασανισμού ζώων, αλλά και για το γεγονός πως προέβαινε σε συνεχείς παραβάσεις. Ωστόσο, τον Μάιο κατέληξε σε συμφωνία με τους εισαγγελείς και δήλωσε ένοχος στην κατηγορία για απόπειρα θανάτωσης – βασανισμού ζώου τρίτου βαθμού, με αντάλλαγμα την απόσυρση των άλλων κατηγοριών.

Εκτός από την ποινή φυλάκισης, ο Middaugh θα πρέπει, επίσης, να εκτίσει δύο χρόνια υπό επιτήρηση μετά την αποφυλάκισή του.

Πώς ξεκίνησαν όλα;

Ένα πρωινό του Σαββάτου, στις 4 Φερβουαρίου, περίπου στις 11 π.μ., αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε μια καταγγελία σχετικά με τη θανάτωση ενός σκύλου σε ένα σπίτι. Όταν έφτασαν στο σημείο, οι πρώτοι αστυνομικοί μίλησαν με τον ιδιοκτήτη του σκύλου. Το σκυλάκι ήταν ένα 7χρονο μαύρο λαμπραντόρ ριτρίβερ με το όνομα «Bear».

Ο ιδιοκτήτης δήλωσε ότι ο Bear είχε φύγει από το σπίτι κάποια στιγμή το βράδυ της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου. Ο ιδιοκτήτης είπε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη του σκυλιού εκείνο το βράδυ και τα ακολούθησαν μέχρι το σπίτι ενός γείτονά τους, που αργότερα αναγνωρίστηκε ως ο Middaugh.

Το επόμενο πρωί, καθώς συνέχισαν να ψάχνουν για τον Bear, ο ιδιοκτήτης είπε ότι βρήκαν μια περιοχή στο χιόνι όπου μπορούσαν να δουν ότι το σκυλί είχε «κάνει κύκλο και είχε σταματήσει». Εκεί, βρήκαν «μια λίμνη αίματος στο χιόνι», αλλά κανένα σκύλο και κανένα ίχνος πατούσας. Ωστόσο, υπήρχαν ίχνη ελαστικών δίπλα στο σημείο όπου ο σκύλος είχε κάνει τον κύκλο.

Η αστυνομία λέει ότι η έρευνα αποκάλυψε ότι ο Middaugh «είχε πυροβολήσει τον σκύλο πολλές φορές με ένα τουφέκι διαμετρήματος 22», σύμφωνα με το δελτίο τύπου και το lawandcrime.com. «Στη συνέχεια έκοψε το κεφάλι και τα πόδια του σκύλου, τον τύλιξε σε ένα μουσαμά και τον έβαλε μέσα σε ένα κουτί που έκρυψε μέσα στον αχυρώνα του».

Η αστυνομία υπέβαλε αναφορά στο γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Wexford και στις 6 Μαρτίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Middaugh. Ο Middaugh παραδόθηκε στις αρχές και εισήχθη στη φυλακή, όπου πέρασε δύο ημέρες πριν αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης της ποινής, ο δικαστής Elmore δήλωσε ότι η συμπεριφορά του Middaugh, ιδίως αυτό που έκανε στο σκύλο αφού τον σκότωσε, ήταν ανησυχητική. «Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι έκοψε τα πόδια του σκύλου και τον αποκεφάλισε και δεν μπορώ να βρω πουθενά αν βγάζει νόημα αυτό», φέρεται να είπε.

Ο Middaugh φέρεται να απευθύνθηκε στο δικαστήριο και είπε ότι ζήτησε συγγνώμη «για την όλη κατάσταση».