Ένα αγόρι από τη Νότια Καρολίνα χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο αφού ήπιε έξι μπουκάλια νερού μέσα σε μια ώρα. Ο 10χρονος Ray Jordan ήπιε την υπερβολική ποσότητα υγρών ενώ έπαιζε έξω κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της 4ης Ιουλίου, ανέφερε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WIS-TV.

«Έτρεξε έξω με τα ξαδέλφια του και άρχισε να παίζει. Έτρεχαν κάνοντας κύκλους γύρω από το σπίτι, ένα μάτσο αγόρια μαζί, πηδώντας στο τραμπολίνο», δήλωσε η μητέρα του Ray, Stacy Jordan, στο πρακτορείο.

«Ο Ρέι είχε πάει μέσα και είχε πάρει λίγο νερό. Αυτό που δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ήταν πόσο πολύ πήρε», είπε, σημειώνοντας ότι ήπιε έξι μπουκάλια μεταξύ 8:30 και 9:30 μ.μ.

Μέχρι τις 10:30 μ.μ., ο Ray «δεν μπορούσε να ελέγξει το κεφάλι του ή τα χέρια του ή οτιδήποτε άλλο», δήλωσε ο πατέρας του αγοριού, Jeff Jordan. «Οι κινητικές του λειτουργίες είχαν χαθεί».

Ένας από τους γονείς πρόσθεσε: «Φαινόταν σχεδόν σαν να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, μεθυσμένος, σε εκείνο το σημείο».

Οι γονείς έτρεξαν με τον γιο τους στο νοσοκομείο Παίδων Prisma Health.

Αφού έκαναν διάφορες εξετάσεις, οι γιατροί διαπίστωσαν δηλητηρίαση από νερό, ή επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα νατρίου στο αίμα που προκύπτουν όταν τα νεφρά υπερφορτώνονται από την ποσότητα νερού που εισέρχεται στο σώμα.

«Του έδιναν κάτι για να τον βοηθήσουν να ουρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο για να φύγουν αυτά τα υγρά, που πίεζαν τον εγκέφαλό του – γι’ αυτό πονούσε τόσο πολύ το κεφάλι του», δήλωσε η Stacy στο WIS.

Οι γιατροί πέρασαν επίσης οκτώ ώρες δίνοντας στον Ray νάτριο και κάλιο για να ρυθμίσουν το αίμα του.

Τότε «απλά ξύπνησε, ζήτησε φαγητό, ήταν σαν: “Πού είμαι; Τι συνέβη;”» θυμήθηκε η Stacy.

Ο Ρέι έκτοτε έχει αναρρώσει πλήρως και δεν έχει κανένα σύμπτωμα, πρόσθεσαν οι γονείς του.