Ο 45χρονος εκατομμυριούχος διευθυντής τεχνολογίας που προσπαθεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω, καταπολεμώντας το γήρας, δεν θα κάνει άλλες μεταγγίσεις πλάσματος αίματος από τον έφηβο γιο του, επειδή «δεν ανιχνεύθηκαν οφέλη». Ο μεγιστάνας λέει ότι σταμάτησε τη διαδικασία, με τον Μπράιαν Τζόνσον να γράφει στο Twitter την περασμένη εβδομάδα ότι διακόπτει τις «ανταλλαγές πλάσματος νεαρής ηλικίας», αφού είδε ότι δεν είχαν κανένα όφελος.

«Το πλάσμα από νεαρότερους μπορεί να είναι ωφέλιμο για μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα ή υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Στην περίπτωση μου δεν με ωφέλησε» έγραψε ο Τζόνσον.

Τόνισε πάντως ότι «οι εναλλακτικές μέθοδοι ανταλλαγής πλάσματος ή τμημάτων νεαρότερου πλάσματος παραμένουν ελπιδοφόρες».

Ο 45χρονος εκατομμυριούχος δήλωσε ότι έλαβε μια δωρεά αίματος «νεαρού πλάσματος» 1 λίτρου μία φορά το μήνα επί έξι μήνες- μία από αυτές προήλθε από τον 17χρονο γιο του, Talmage. Ο Τζόνσον είπε επίσης ότι έδωσε λίγο από το πλάσμα του στον ίδιο του τον πατέρα, τον Ρίτσαρντ, ο οποίος είναι 70 ετών, αλλά τα αποτελέσματα αυτά «εκκρεμούν ακόμη», σύμφωνα με το Business Insider.

Το Bloomberg ανέφερε ότι οι τρεις άνδρες αντάλλαξαν αίμα τον Απρίλιο: Ο Talmage έδωσε ένα λίτρο αίματος -ο μέσος άνθρωπος έχει περίπου 5 λίτρα αίματος που κυκλοφορεί- το οποίο στη συνέχεια διαχωρίστηκε στα συστατικά του για να απομονωθεί το πλάσμα ώστε να δοθεί στον πατέρα του. Αφού ο Ρίτσαρντ έδωσε λίγο αίμα για να δημιουργηθεί χώρος για την έγχυση, έλαβε πλάσμα από τον Μπράιαν.

Οι μεταγγίσεις αποτελούν μέρος μιας εξαντλητικής θεραπείας, 2 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, που έχει αναλάβει ο Τζόνσον σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει τη διαδικασία γήρανσης. Μια πτυχή της ρουτίνας του περιλαμβάνει τον περιορισμό του φαγητού του κάθε μέρα, τρώγοντας μόνο μεταξύ 6 π.μ. και 11 π.μ.. Επίσης, γυμνάζεται καθημερινά και λαμβάνει πλήθος συμπληρωμάτων κάθε πρωί, ενώ παρακολουθεί τη διατροφή του ώστε να καταναλώνει ακριβώς 1.977 θερμίδες κάθε μέρα.

Λέει ότι έχει ήδη δει κάποια πρόοδο στη μείωση της βιολογικής του ηλικίας: Οι γιατροί του δήλωσαν στο Bloomberg τον Ιανουάριο ότι οι εξετάσεις τους δείχνουν ότι έχει την καρδιά ενός 37χρονου και τους πνεύμονες ενός 18χρονου.