Με το καλοκαίρι να είναι πλέον εδώ στο δικό μας ημισφαίριο, ο κόσμος απολαμβάνει όλο και περισσότερο τις ζεστές ημέρες. Ενώ τα αξιοσημείωτα γεγονότα δεν σταματούν να συμβαίνουν, φαίνεται πως και οι εικόνες που χαρίζουν οι φωτορεπόρτερ δεν σταματούν να εντυπωσιάζουν.

Στα κλικς αυτής της εβδομάδας, θα απολαύσουμε, μεταξύ άλλων, φωτογραφίες με χαμόγελα, ωραία χρώματα και ρομαντικά φεγγάρια.  Μεταξύ άλλων, και η ζέστη της Αθήνας απασχόλησε τα ελληνικά φωτογραφικά πρακτορεία, καθώς αυτή την εβδομάδα είχαμε τον πρώτο καύσωνα.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Αθήνα: Τουρίστες κατακλύζουν την Ακρόπολη

Τι και αν η θερμοκρασία κάτω από τον ήλιο της Αθήνας φτάνει μέχρι και τους 35 βαθμούς, οι τουρίστες δεν πτοούνται, αλλά συνεχίζουν να περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για να ανέβουν στον ιερά βράχο της Ακρόπολης. Μάλιστα, σπάζοντας ρεκόρ προσέλευσης τουριστών, φέτος το καλοκαίρι η Αθήνα είχε την τιμητική της.

Θεσσαλονίκη: Όταν η παραλία μεταφέρθηκε στην πλατεία

Την εβδομάδα που μας πέρασε, ένα αξιοπερίεργο γεγονός συνέβη στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. Για πρώτη φορά φέτος, η πλατεία γέμισε με άμμο, για να υποδεχτεί ένα ξεχωριστό τουρνουά ποδοσφαίρου. Μέχρι την Κυριακή, 20 ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν 4×4 με θέα τον Θερμαϊκό, στην ειδικά διαμορφωμένη πλατεία με άμμο.

Κυλλήνη: Το φεγγάρι του ελαφιού έκλεψε τις εντυπώσεις

Το φεγγάρι του Ιουλίου ονομάστηκε ως το «Φεγγάρι του Ελαφιού», γιατί σύμφωνα με την παράδοση, αυτή την εποχή τα κέρατα των αρσενικών ελαφιών βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ανάπτυξης. Αυτή η μαγευτική φωτογραφία από το κάστρο Χλεμούτσι της Κυλλήνης, δείχνει το πόσο λαμπερό ήταν η καλοκαιρινή πανσέληνος.

Ισπανία: Οι ετήσιες ταυρομαχίες συνεχίζονται

Οι ταύροι της La Palmosilla τρέχουν ανάμεσα στους λάτρεις των ταυρομαχιών που παρευρέθηκαν στον αγώνα, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του τρεξίματος των ταύρων στη γιορτή του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα της Ισπανίας.

…ενώ ακολουθεί η γιορτή του Chupinazo

Το Τρέξιμο των Ταύρων, μπορεί να είναι η πιο διάσημη στιγμή του Σαν Φερμίν, αλλά η ίδια η γιορτή είναι μια ολόκληρη εβδομάδα εορτασμού. Ξεκινά το μεσημέρι της 6ης Ιουλίου, όταν ένας πύραυλος εκτοξεύεται από το δημαρχείο της Παμπλόνα για να ξεκινήσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις.

Εδιμβούργο: Τα Κόκκινα Βέλη πετούν πάνω από το Royal Mile

Δύο μήνες μετά την πολυτελή στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, η Σκωτία πρόκειται να διοργανώσει τη δική της εκδήλωση για να σηματοδοτήσει την άνοδο του νέου μονάρχη στο θρόνο. Αν και ο Κάρολος δεν θα έχει ξεχωριστή στέψη, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν άμαξες με άλογα, ιππικό και υπερπτήσεις από την ομάδα επιδείξεων Red Arrows.

Ουκρανία: Η ζωή συνεχίζεται, όπως και ο πόλεμος

Μπορεί να ζουν υπό τον φόβο του πολέμου, όμως, τα παιδιά δεν σταματούν να οραματίζονται το μέλλον τους. Στη φωτογραφία, μαθητές γιορτάζουν την αποφοίτησή τους από λύκειο του Κίεβου και χαίρονται για το καλοκαίρι που έρχεται. Όσο δύσκολη και αν είναι η κατάσταση στην Ουκρανία, η εικόνα δείχνει πως, ακόμα και στις δύσκολες καταστάσεις, η ανεμελιά δίνει ελπίδα.

ΗΠΑ: Το μποϊκοτάζ στα παγωτά Μπεν και Τζέρι

Ο Ben Cohen, συνιδρυτής της Ben & Jerry’s, κάθεται εμποδίζοντας την είσοδο του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ένα τελευταίο tweet της εταιρείας παγωτών έχει φέρει το μποϊκοτάρισμά τους. Σε αυτό, η εταιρεία είχε γράψει: «Αυτή την 4η Ιουλίου, είναι καιρός να αναγνωρίσουμε ότι οι ΗΠΑ υπάρχουν σε κλεμμένη γη των ιθαγενών και να δεσμευτούμε ότι θα την επιστρέψουμε». Προφανώς, κάποιοι Αμερικανοί αντέδρασαν σε αυτή τη δήλωση.

Οι εορτασμοί που κάθε χρόνο κλέβουν τις εντυπώσεις

Για το τέλος, αφήσαμε τα πυροτεχνήματα των εορτασμών της 4ης Ιουλίου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής γιόρτασαν την ανεξαρτησία τους και, όπως κάθε χρόνο, την παράσταση έκλεψαν τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα. Στην Ουάσινγκτον, στο National Mall πάνω από το Μνημείο Λίνκολν, το θέαμα ήταν εκθαμβωτικό.