Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα κάνατε αν κερδίζατε το λόττο; Οι πιθανότητες για ένα άτομο να κερδίσει μια μεγάλη λοταρία είναι περίπου μία στις 14 εκατομμύρια.

Όμως, για τον μαθηματικός Stefan Mandel ήταν εύκολο να το πετύχει. Ο Mandel αψήφησε τις πιθανότητες και κέρδισε το τζακ ποτ 14 φορές κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης πορείας του, κάτι το οποίο έκανε χωρίς να παραβιάσει ούτε έναν νόμο.

Ο γεννημένος στη Ρουμανία Αυστραλός πολίτης χρησιμοποίησε το μυαλό του και την κλίση του στους αριθμούς για να δημιουργήσει μια σχεδόν τέλεια φόρμουλα για να σπάσει το σύστημα. Ενώ εργαζόταν ως οικονομολόγος στη Ρουμανία, ο κ. Mandel δοκίμασε το δημιούργημά του και ήλπιζε να κερδίσει το δεύτερο βραβείο, χρησιμοποιώντας τους πέντε αριθμούς που προέβλεπε η φόρμουλά του, ενώ απλώς μάντευε το έκτο ψηφίο.

Τελικά, κέρδισε το πρώτο βραβείο και μπόρεσε να εγκαταλείψει τη Ρουμανία και να εγκατασταθεί στην Αυστραλία με την οικογένειά του. Αμέσως μετά την άφιξή του στην Αυστραλία, ο κ. Mandel άρχισε να εργάζεται για να προσαρμόσει τον τύπο του στο αυστραλιανό παιχνίδι.

Λόγω των άπειρων πιθανών συνδυασμών στην αυστραλιανή λοταρία, ο κ. Mandel άρχισε να αναζητά επενδυτές, με σκοπό να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερους λαχνούς για κάθε μεγάλη κλήρωση.

Με πέντε από τους έξι αριθμούς να υπολογίζονται μέσω του συστήματός του, ο κ. Mandel άρχισε να εστιάζει στα μεγάλα βραβεία που προσφέρουν περισσότερα χρήματα από τους δυνατούς συνδυασμούς. Με αυτά ήλπιζε να αγοράσει κάθε διαθέσιμη επιλογή λαχνών, δίνοντάς του ακόμα περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει το τζακ ποτ.

Η πτώση ήρθε γρήγορα

Μετά από 12 νίκες, οι αυστραλιανές αρχές άρχισαν να αντιλαμβάνονται το μεγαλεπήβολο σχέδιό του. Παρά τη νομιμότητα των δραστηριοτήτων του, θεωρήθηκε ότι δεν ήταν σύμφωνες με το πνεύμα του παιχνιδιού και μια σειρά από νόμους θεσπίστηκαν για να τον εμποδίσουν, σύμφωνα με το dailymail.co.uk.

Ένας άλλος νόμος θεσπίστηκε που καθιστούσε παράνομο για ομάδες ατόμων να αγοράζουν όλους τους λαχνούς σε μια κλήρωση, αλλά και πάλι, ο κ. Mandel βρήκε μια λύση δημιουργώντας μια εταιρεία λαχειοφόρων αγορών.

Καθώς ξεπερνούσε κάθε εμπόδιο, η αυστραλιανή κυβέρνηση έβαζε μπροστά του άλλο ένα. Πριν περάσει καιρός, ο κ. Mandel κουράστηκε από την όλη διαδικασία και έβαλε πάλι στο στόχαστρό του μια μεγαλύτερη αγορά.

Κατά την αναζήτηση άλλων επιλογών, έμαθε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν ακόμη επιβάλει τους περιορισμούς που είχε βιώσει στην Αυστραλία. Άρχισε αμέσως να εργάζεται για να σπάσει το αμερικανικό σύστημα, με ιδιαίτερη έμφαση στη λοταρία της Βιρτζίνια.

Εκείνη την εποχή, υπήρχαν 7,1 εκατομμύρια πιθανοί συνδυασμοί αριθμών στη δεξαμενή και τα εισιτήρια κόστιζαν μόνο 1 δολάριο το καθένα. Ο κ. Mandel έπεισε 2.500 Αυστραλούς επενδυτές να συγκεντρώσουν από 2.500 δολάρια ο καθένας.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1992, το τζάκποτ έφτασε τα 27 εκατομμύρια δολάρια και ο κ. Mandel και η ομάδα του αγόρασαν κάθε λαχνό. Το συνολικό του κέρδος ξεπέρασε τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια τετραετή νομική μάχη, η οποία είδε το συνδικάτο να ερευνάται από τη CIA και το FBI, ωστόσο οι υποψίες έπεσαν στο κενό. Παρόλα αυτά, οι νόμοι άλλαξαν για να τεθεί εκτός νόμου η τεχνική του κ. Mandel. Μέχρι το 1995, ο κ. Mandel υπέβαλε αίτηση πτώχευσης.