Οι γιοι του Βρετανού δισεκατομμυριούχου εξερευνητή Χάμις Χάρντινγκ εξέδωσαν δήλωση μετά τον εντοπισμό συντριμμιών από το υποβρύχιο Titan την Πέμπτη. Ο Χάρντινγκ ήταν ένας από τους πέντε του υποβρύχιου σκάφους που χάθηκε στις 18 Μαΐου στο ταξίδι του για το ναυάγιο του Τιτανικού.

Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, η αμερικανική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε ότι το υποβρύχιο Titan καταστράφηκε και ότι οι επιβαίνοντες σε αυτό έχασαν τη ζωή τους. Η ακτοφυλακή επιβεβαίωσε επίσης ότι βρήκε συντρίμμια από το υποβρύχιο σε απόσταση 1.600 μέτρων από το ναυάγιο του Τιτανικού.

Οι άλλοι τέσσερις επιβεβαιωμένοι επιβάτες στο υποβρύχιο ήταν ο Στόκτον Ρας, διευθύνων σύμβουλος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του υποβρυχίου OceanGate, ο Γάλλος πιλότος του υποβρυχίου Πολ-Ανρί Ναρτζολέτ, ο Πακιστανό-Βρετανός επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταούντ και ο γιος του Σουλεμάν.

Ο Χάρντινγκ ήταν πρόεδρος της εταιρείας ιδιωτικών αεροσκαφών Action Aviation και στο βιογραφικό του στο Instagram αναφέρει ότι «αγοράζει και πουλάει επαγγελματικά τζετ». Ο ίδιος και η σύζυγός του Λίντα έχουν δύο γιους, τον Rory και τον Giles. Ο Χάρντιγνγκ ήταν επίσης πατριός των δύο παιδιών της από προηγούμενη σχέση, της Laurena και του Brian.

«Ο μπαμπάς μου ήταν ένας επίμονος, σκληρά εργαζόμενος επιχειρηματίας, αλλά κυρίως ήταν ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσα ποτέ να ζητήσω», ανέφερε ένας από τους γιους. «Με ενέπνευσε περισσότερο από όσο θα μάθει ποτέ κανείς, μου δίδαξε πράγματα που δεν θα ξεχάσω ποτέ και σήμαινε τα πάντα για μένα. Όποιος γνώρισε ποτέ τον πατέρα μου θα επαινέσει την χιουμοριστική του προσωπικότητα, την απόλυτη εργασιακή του ηθική και τη συνεχή γενναιοδωρία του. Η ζωή μου θα είναι επιτυχημένη αν είμαι έστω και ο μισός άνθρωπος από αυτόν. Ο πατέρας μου έφυγε, αλλά δεν θα τον ξεχάσω ποτέ».

Εκδίδοντας μια δήλωση μέσω της σελίδας της εταιρείας στο Instagram το Σάββατο, οι γιοι του Χάρντινγκ επαίνεσαν τον πατέρα τους επειδή είναι ο «καλύτερος πατέρας». Ωστόσο, κανένα από τα ονόματα των γιων δεν αναφέρεται στη δήλωση, σύμφωνα με το Newsweek.

Ο άλλος γιος έστειλε ένα εξίσου συγκινητικό μήνυμα στον πατέρα του.

«Ο πατέρας μου ήταν ένας φανατικός της περιπέτειας, ένας στοργικός πατέρας, οικογενειάρχης και ένας αποφασιστικός και ακούραστος επιχειρηματίας», αναφέρεται στη δήλωση.

«Σε όλους αυτούς τους τομείς, προσπαθούσε συνεχώς να είναι ο καλύτερος άνθρωπος που μπορούσε να είναι και δεν έκανε τίποτα μισό. Συνεχώς γεμάτος σοφία και συμβουλές ζωής για να δώσει, έκανε τον αδελφό μου και εμένα τους ανθρώπους που είμαστε σήμερα.

«Ήταν ένας ενεργητικός και χαρισματικός άνθρωπος, ο οποίος με το βάρος της προσωπικότητάς του σήκωνε και στήριζε όλους γύρω του. Την τραγική του απώλεια θα θρηνήσουν όχι μόνο εγώ και η οικογένειά μου, αλλά και όλοι όσοι είχαν τη χαρά να τον γνωρίσουν. Ο κόσμος είναι τόσο πολύ λιγότερος χωρίς την παρουσία του και το αισιόδοξο πνεύμα του».