Δεν είναι απλώς ο καλύτερος φίλος ενός ανθρώπου, αλλά μίας ολόκληρης πόλης. Ο σκύλος Mellow περπατούσε στους δρόμους του Dupont της Πενσυλβάνια με τον ιδιοκτήτη του, τον Kevin Curry, δύο φορές την ημέρα από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Με τραγικό τρόπο, διαγνώστηκε πρόσφατα με ένα λέμφωμα που εξαπλώνεται γρήγορα – έτσι ο Curry έκανε τον Mellow μια τελευταία βόλτα το Σάββατο προτού φύγει για τον «σκυλίσιο παράδεισο».

«Είναι μια συγκινητική και σπαρακτική ιστορία», δήλωσε στη New York Post η KJ Warunek, ο οποίος ζει στην περιοχή. «Υπήρχαν τουλάχιστον 25 άνθρωποι στο πρώτο τετράγωνο. Όταν κοίταξα στο επόμενο τετράγωνο, υπήρχαν άλλοι 20. Θα πω ότι έτσι ήταν όλη η βόλτα».

Ο Curry άφησε ένα σπαρακτικό φυλλάδιο στα γραμματοκιβώτια των γειτόνων, ενημερώνοντάς τους για την αποχαιρετιστήρια βόλτα του Mellow. Με τον καρκίνο σε τελικό στάδιο, ο σκύλος δυσκολεύται να κάνει το καθημερινό περπάτημα.

«Ανεξάρτητως από το πόσο καλά γνωριζόμαστε, έκανες τη ζωή μου πολύ πιο πλούσια από ό,τι θα μπορούσε να ελπίζει οποιοσδήποτε σκύλος», «έγραψε» ο Mellow στο δακρύβρεχτο σημείωμα που δημοσιεύτηκε σε μια τοπική σελίδα στο Facebook.

«Είμαι τόσο ευγνώμων που έχω τόσο στοργικούς γείτονες και ζω σε μια κοινότητα που φροντίζει ο ένας τον άλλον τόσο καλά», συνέχισε το μήνυμα. «Δεν είμαι σίγουρος πότε ακριβώς θα φύγω, αλλά κάθε μέρα τις τελευταίες εβδομάδες ήταν ένας αγώνας για μένα να κυκλοφορώ στη γειτονιά όπως συνήθιζα».

«Θα ήθελα πολύ να σας αποχαιρετήσω από κοντά, αν είστε διαθέσιμοι. Ελάτε να με χαϊδέψετε στο κεφάλι ή να μου τρίψετε την κοιλιά και θα σας είμαι για πάντα ευγνώμων».

Το σημείωμα περιείχε έναν χάρτη της διαδρομής και 5 δολάρια για ένα δώρο σε έναν σκύλο ή για κάποιο σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Η Warunek δήλωσε ότι ήταν όλα πολύ συγκινητικά όταν έφτασε με τον σύζυγό της, Mark. Ο κόσμος χάιδευε τον σκύλο και του έδινε λιχουδιές.

«Άλλοι απλά στέκονταν στο πίσω μέρος και έκλαιγαν, για να μην αναστατώσουν τον Κέβιν», θυμήθηκε. «Ωστόσο, ο Mellow ήξερε ότι ήταν το επίκεντρο, χοροπηδούσε τριγύρω».

«Ο Mellow έχει μόνο λίγες μέρες ακόμα στη Γη, αλλά ο μπαμπάς του του έδωσε την καλύτερη ζωή όταν τον υιοθέτησε. Και μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα ότι ήταν ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου».