Στη Βραζιλία έγινε ένας «διαγωνισμός ομορφιάς LGBTQIAP+», ο οποίος δεν πήγε όπως θα περίμεναν οι διοργανωτές του. Ο χαμός ξεκίνησε από έναν ανεξέλεγκτο σύζυγο μιας διαγωνιζόμενης, που εισέβαλε στη σκηνή του διαγωνισμού, άρπαξε το στέμμα της νικήτριας και το χτύπησε με μανία στο έδαφος, επειδή η σύζυγός του κέρδισε τη δεύτερη θέση.

Σοκαρισμένοι οι θεατές των καλλιστείων Miss Gay Mato Grosso 2023 ούρλιαζαν το Σάββατο, όταν ο σύντροφος της πρώτης επιλαχούσας διαγωνιζόμενης, Nathally Becker, η οποία εκπροσωπούσε την πόλη Cuiabá, διέκοψε βίαια την τελετή στέψης της νικήτριας Emannuelly Belini, που εκπροσωπούσε την πόλη Várzea Grande.

Ακριβώς τη στιγμή που η λαμπερή τιάρα επρόκειτο να τοποθετηθεί στο κεφάλι της Belini, ο σύζυγος της Becker την άρπαξε και την πέταξε στο πάτωμα της σκηνής. Ο σύζυγος της Μις Cuiabá, ο οποίος παραμένει άγνωστος, πήρε στη συνέχεια το στέμμα και το εκσφενδόνισε ξανά στο έδαφος, σπάζοντάς το σε κομμάτια. Ύστερα, ο ίδιος προσπάθησε να τραβήξει την Becker έξω από τη σκηνή, αλλά η ασφάλεια των καλλιστείων επενέβη και τον οδήγησε στα παρασκήνια.

Η συντονίστρια των καλλιστείων Malone Haenisch, η οποία διοργάνωσε τον διαγωνισμό Miss Gay Mato Grosso, εξέδωσε δήλωση σχετικά με το έντονο ξέσπασμα, επιμένοντας ότι οι κριτές των καλλιστείων ήταν δίκαιοι όταν ανακήρυξαν την Belini βασίλισσα και επίκριναν τη βίαιη συμπεριφορά του συζύγου της Becker. «Δεν θεώρησε δίκαιο το αποτέλεσμα και προκάλεσε όλη αυτή την αναστάτωση και τη ζημιά», δήλωσε η Haenisch. «Καταδικάζουμε έντονα το περιστατικό που συνέβη την ώρα της στέψης της εκλεγμένης Μις», συνέχισε ο διοργανωτής της εκδήλωσης.

Η Haenisch πρόσθεσε, σύμφωνα με το nypost.com: «Επιβεβαιώνουμε την επιλογή της κριτικής επιτροπής των καλλιστείων και συμπάσχουμε με την εκλεγμένη δεσποινίδα, καθώς και με την Becker, καθώς δεν είναι υπεύθυνη για τις τρελές συμπεριφορές τρίτων».

Η ανακοίνωση συνέχισε σημειώνοντας ότι η «νομική ομάδα των καλλιστείων έχει ενημερωθεί» για το ποινικό περιστατικό και ότι θα ληφθούν «τα απαραίτητα νομικά μέτρα».