Η «μυστηριώδης έπαυλη» που βρίσκεται στη Βρετανία, αξίας 2 εκατομμυρίων λιρών, έχει κινήσει το ενδιαφέρον των Βρετανών εδώ και χρόνια. Η βίλα ανήκει σε έναν Έλληνα μεγιστάνα ακινήτων, ο οποίος το εγκατέλειψε βιαστικά πριν από έξι χρόνια και το άφησε να καταντήσει ερείπιο. Τώρα, το ακίνητο πρόκειται να πωληθεί.

Ο Θάνος Ταχμίντζης, 73 ετών, έφυγε από το Ηνωμένο Βασίλειο όταν διαγνώστηκε με καρκίνο και τώρα σχεδιάζει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ασχοληθεί με το κατεστραμμένο σπίτι του. Ωστόσο, υποστηρίζεται ότι αντίκες, έπιπλα και ρούχα του, αξίας 150.000 λιρών, από την έπαυλη κοντά στο χωριό Kings Langley του Hertfordshire έχουν λεηλατηθεί.

Η εγκαταλελειμμένη έπαυλη έγινε πόλος έλξης για τους εισβολείς και τους λεγόμενους «εξερευνητές της πόλης» που ήθελαν να ερευνήσουν τον γρίφο του γιατί εγκαταλήφθηκε. Η αναχώρηση του κ. Ταχμίντζη ήταν τόσο απότομη, που τα πιάτα ήταν ακόμη στοιβαγμένα στο πλυντήριο πιάτων και η Bentley του ήταν σταθμευμένη στον δρόμο.

Οι τελευταίες εικόνες από το εσωτερικό του σπιτιού δείχνουν το σπίτι καλυμμένο με γκράφιτι και αντικείμενα διασκορπισμένα σε κάθε δωμάτιο. Άλλες φωτογραφίες δείχνουν ρούχα να κρέμονται ακόμη στις ντουλάπες, ακόμη και μια μισοτελειωμένη παρτίδα σκάκι σε ένα τραπέζι.

Μεταξύ των θεωριών που κυκλοφόρησαν για τους λόγους που ο κ. Ταχμίντζης εγκατέλειψε την έπαυλή του τόσο βιαστικά, ήταν ότι ο ίδιος και η οικογένειά του ήταν στόχος της ρωσικής μαφίας ή ότι έπεσαν θύματα αιφνιδιαστικής διάρρηξης.

Όμως, οικογενειακές πηγές δήλωσαν στο dailymail.co.uk το 2017, ότι ο επιτυχημένος επιχειρηματίας πάλευε με ένα ιατρικό πρόβλημα και έφυγε από το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς να ενημερώσει τα πέντε παιδιά του, εξαιτίας μιας οικογενειακής διαμάχης. Ωστόσο, πληροφορίες από το ίδιο site αναφέρουν πως θεραπεύτηκε για καρκίνο στην Ελλάδα, και τώρα αναρρώνει στο σπίτι του στην Αθήνα. Ο ίδιος σχεδιάζει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ασχοληθεί με την πολυτελή περιουσία του.

Εξηγώντας γιατί δεν το είπε στην οικογένειά του, η πηγή πρόσθεσε πως «υπήρχαν μεγάλες περίοδοι που δεν έβλεπε ούτε μιλούσε στα παιδιά του και έφυγε χωρίς να τους το πει. Είχαν πάντα μια δύσκολη σχέση γιατί ο Θάνος είναι μια αρκετά ισχυρή προσωπικότητα που έχει πολύ φλογερό χαρακτήρα. Είναι ένας τυπικός, παλιομοδίτης Έλληνας».

Τα μέλη της οικογένειας ισχυρίζονται ότι έχουν κλαπεί από αυτό αγαθά αξίας περίπου 150.000 λιρών, συμπεριλαμβανομένων αρχαιοτήτων, αντικειμένων κουζίνας, μαλακών επίπλων και ρούχων.

Ποιος ήταν ο Θάνος Ταχμίντζης

Ο κ. Ταχμίντζης, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του ακινήτου από το 1999, έζησε εκεί για σχεδόν δύο δεκαετίες με τις δύο κόρες του και τον έναν από τους γιους του.

Η σύζυγός του Sharon, η οποία γεννήθηκε στη βόρεια Ουαλία, πέθανε σε ηλικία 52 ετών τον Μάιο του 2004. Το ζευγάρι, που ήταν παντρεμένο επί 32 χρόνια, είχε τρεις γιους, τον Αλέξη, 45 ετών σήμερα, τον Νίκολας, 43 ετών, και τον Πολ, 38 ετών, καθώς και τις κόρες Κριστιάνα, 37 ετών, και την 31χρονη Αλίσια.

Η πηγή δήλωσε: «Ήταν το σπίτι της οικογένειας, αλλά μετά το θάνατο της Sharon και την αποχώρηση των παιδιών, ο Θάνος έμεινε μόνος του. Τώρα βρίσκεται στην Ελλάδα και παίρνει τις δυνάμεις του πίσω και όταν θα είναι σε θέση να το κάνει, θα επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να πουλήσει αυτό το ακίνητο».

Ο κ. Ταχμίντζης περιγράφεται ως ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος στην ακμή του είχε εκτεταμένα συμφέροντα σε ακίνητα σε όλο το Λονδίνο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. «Κάποια στιγμή ήταν ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος, και εξακολουθεί να είναι, αν και όχι στον ίδιο βαθμό. Είχε πολλά ακίνητα σε μερικές πολύ αριστοκρατικές περιοχές του Λονδίνου».