Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής τεχνολογίας και συνιδρυτής της PayPal, Peter Thiel, επιβεβαίωσε ότι έχει υπογράψει ότι θα χρησιμοποιήσει την κρυογονική όταν πεθάνει, ώστε να μπορέσει, ενδεχομένως, να επανέλθει στη ζωή στο μέλλον. Παρά την απόφασή του αυτή, ο ίδιος δεν είναι αρκετά σίγουρος πως η τεχνολογία αυτή λειτουργεί πραγματικά.

Ο Thiel, ο οποίος, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, έχει εκτιμώμενη καθαρή αξία 8,13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μίλησε με ειλικρίνεια για τις δυνατότητες διατήρησης της ζωής με τη λεγόμενη «κρυογονική» κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο podcast της δημοσιογράφου Bari Weiss την Τετάρτη.

«Αληθεύει ότι υπογράφετε για να συντηρηθείτε με τη χρήση της κρυογονικής όταν πεθάνετε, ώστε να μπορέσετε να επανέλθετε στη ζωή στο μέλλον;», ρώτησε ο Weiss. «Ναι, αλλά το θεωρώ περισσότερο ως μια δήλωση χωρίς βάση», είπε ο Thiel.

«Δηλαδή είναι αλήθεια;» απάντησε ο Weiss. «Σίγουρα. Δεν περιμένω απαραίτητα να πετύχει, αλλά νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε», απάντησε ο Thiel.

Ο 55χρονος Thiel έχτισε την αρχική του περιουσία ως συνιδρυτής της PayPal. Ήταν ο πρώτος εξωτερικός επενδυτής στο Facebook και αρχικός εταίρος στην εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Founders Fund.

Το ενδιαφέρον του Thiel για την κρυογονική και άλλες τεχνολογίες αντιγήρανσης έχει τεκμηριωθεί επαρκώς. Το 2014, ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας δήλωσε στην Telegraph ότι είχε υπογράψει για να συντηρηθεί μετά θάνατον από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Alcor.

«Όταν σας λέω ότι έχω υπογράψει γι’ αυτό [την κρυογονική], υπάρχει πάντα αυτή η αντίδραση ότι είναι πραγματικά τρελό, είναι ενοχλητικό», δήλωσε ο Thiel στο πρακτορείο. «Αλλά η άποψή μου είναι ότι είναι ενοχλητικό μόνο επειδή προκαλεί τον εφησυχασμό μας».

Σύμφωνα με το nypost.com, η Alcor περιγράφει την κρυογονική ως την «πρακτική της διατήρησης της ζωής με την παύση της διαδικασίας θανάτου με τη χρήση θερμοκρασιών υπό κατάψυξη με σκοπό την αποκατάσταση της καλής υγείας με την ιατρική τεχνολογία στο μέλλον».