Σοβαρές αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στη Γαλλία με αφορμή τη φωτογράφιση της υφυπουργού Μαρλέν Σιαπά που ανήκει στην κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν και πόζαρε για να γίνει εξώφυλλο στο Playboy.

Όπως αναφέρει το bbc.com, εκείνη υποστηρίζει πως έκανε αυτή τη φωτογράφιση, γιατί ήθελε να μιλήσει για τον φεμινισμό, ενώ σε ανάρτηση στο Twitter έγραψε το εξής: «Η υπεράσπιση του δικαιώματος των γυναικών να έχουν το έλεγχο του σώματός τους είναι παντού και διαρκώς. Στη Γαλλία, οι γυναίκες είναι ελεύθερες. Με όλο τον σεβασμό στους συκοφάντες και τους υποκριτές».

Εντούτοις, δεν αντιμετωπίζουν όλοι με τον ίδιο τρόπο το παραπάνω ζήτημα. Αντιθέτως, αρκετοί θεωρούν ότι προωθεί προσωπική ατζέντα, σε μια ταραγμένη περίοδο. Συγκεκριμένα, στη Γαλλία χιλιάδες διαδηλώνουν, γιατί τα όρια συνταξιοδότησης άγγιξαν τα 64 έτη. Ο Μακρόν φοβούμενος ότι ο νόμος δεν θα εγκριθεί από βουλευτές του, τον πέρασε με δική του υπογραφή, ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι φοβούνται μη σκοτωθεί κάποιος από την αστυνομική βία.

Έτσι, ο Ζαν Λυκ Μελανσόν έγραψε στο Twitter πως «σε μία χώρα όπου ο πρόεδρος εκφράζεται στο Pif και η υπουργός του στο Playboy, το πρόβλημα θα ήταν η αντιπολίτευση. Η Γαλλία εκτροχιάζεται».

Μάλιστα, κατά της Μαρλέν Σιαπά στράφηκε και η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν που διορίστηκε από τον Γάλλο πρόεδρο και δήλωσε πως «η φωτογράφηση δεν ήταν κατάλληλη, ειδικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».