Η εναέρια κυκλοφορία στις ΗΠΑ αρχίζει να επιστρέφει σιγά-σιγά, καθώς τα καθηλωμένα στο έδαφος αεροπλάνα πετούν ξανά, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τα αίτια του τεχνικού προβλήματος, το οποίο δημιούργησε μπάχαλο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Έτσι, η αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε σήμερα ότι αίρει την αναστολή όλων των εσωτερικών πτήσεων στις ΗΠΑ, η οποία κατέστη αναγκαία νωρίτερα σήμερα λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα της FAA που είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθούν στο έδαφος αεροσκάφη σε όλη τη χώρα.

«Οι κανονικές λειτουργίες εναέριας κυκλοφορίας αποκαθίστανται σταδιακά σε όλες τις ΗΠΑ» μετά από μια αποτυχία του συστήματος παροχής πληροφοριών ασφάλειας στα πληρώματα πτήσης, ανέφερε η FAA σε tweet, διευκρινίζοντας ότι «θα συνεχίσει να ερευνά την αιτία του αρχικού προβλήματος».

Μάλιστα, λίγο νωρίτερα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει ενημερωθεί σχετικά με το ζήτημα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να έγινε κυβερνοεπίθεση, καθώς δεν εντοπίστηκε κάποιο σχετικό στοιχείο.