Τις τρομακτικές στιγμές που ένα λιοντάρι επιτίθεται σε γνωστό θηριοδαμαστή στη Ρωσία καταγράφει ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Το ζώο κάρφωσε τα δόντια του στον 42χρονο Alexey Makarenko, στη διάρκεια μιας παράστασης μπροστά σε παιδιά και τους γονείς τους στο Σότσι.

Η σύζυγός του, η 43χρονη Olga Borisova, η οποία επίσης εκπαιδεύει τα ζώα, απομάκρυνε το λιοντάρι, όταν εκείνο έριξε τον άντρα της στο πάτωμα του τσίρκου.

Όλα ξεκίνησαν από έναν καβγά ανάμεσα σε δύο αρσενικά λιοντάρια κατά τη διάρκεια της παράστασης μπροστά σε 1.200 θεατές, σύμφωνα με τη Daily Mail. Ο Makarenko προσπάθησε να χωρίσει τα δύο ζώα με ένα τρίτο λιοντάρι να του επιτίθεται.

Η σύζυγός του έτρεξε να τον βοηθήσει, ενώ εργαζόμενοι στο τσίρκο χρησιμοποίησαν «κανόνια» νερού και κροτίδες για να απομακρύνουν τα λιοντάρια.

Παρά την επίθεση, το ζευγάρι υποκλίθηκε στο κοινό σαν να μην είχε συμβεί τίποτα… Μάλιστα κάποιοι θεατές νόμιζαν ότι όλα ήταν μέρος της παράστασης.

Στην πραγματικότητα, η Borisova τον έσωσε από σίγουρο θάνατο, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Great Moscow State Circus, Edgard Zapashny.