Οι εξελίξεις «τρέχουν» γρήγορα στον κόσμο. Από την μία άκρη του πλανήτη έως την άλλη υπάρχουν σημαντικές αλλαγές που επηρεάζουν τις ζωές και την καθημερινότητα των ανθρώπων. Έμπειροι φωτορεπόρτερ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ώστε να τις αποτυπώσουν μέσα από τον φωτογραφικό τους φακό.

Το γεγονός ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις είναι αποδεδειγμένο. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ελλάδα: Επεισόδια μπροστά στη Βουλή μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομίας

Τα επεισόδια στην πανελλαδική απεργία στη χώρα μας την Τετάρτη (09/11) βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες φωτογραφίες της εβδομάδας. Ο φωτογραφικός φακός «έπιασε» τη στιγμή που μια βόμβα μολότοφ εκρήγνυται δίπλα στα ΜΑΤ έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην Αθήνα, την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2022 όπου χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ενάντια στις αυξήσεις τιμών.

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δίνει συνέντευξη μετά τη μεγάλη νίκη των Δημοκρατικών

Ο Δημοκρατικός ένοικος του Λευκού Οίκου, Τζο Μπάιντεν έδωσε συνέντευξη Τύπου μετά τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών, όπου βγήκε ο μεγάλος νικητής της αναμέτρησης. Δεκάδες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου και ο φωτογραφικός φακός τον «πιάνει» σε μία στάση που φαίνεται χαλαρός αλλά και σκεπτικός την ώρα που δέχεται μία ερώτηση δημοσιογράφου.

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Βροχή» από ρουκέτες στα εμπόλεμα μέτωπα

Πόλεμος στην Ουκρανία

Μια σειρά πολλαπλών ρουκετών φαίνεται να βρίσκονται στο έδαφος στο χωριό Zakitne της Ουκρανίας, την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου. Χωριά και πόλεις στην Ουκρανία, αυτή την εβδομάδα γνώρισαν τις πιο σφοδρές μάχες και βομβαρδισμούς από την αρχή του πολέμου. Από τις σφοδρές συγκρούσεις, τουλάχιστον εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 24 τραυματίστηκαν μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το γραφείο του ουκρανού προέδρου.

Ιταλία: «Εγκλωβισμένοι» εκατοντάδες μετανάστες που δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα

Στην Ιταλία, 35 μετανάστες και πρόσφυγες παραμένουν στo πλοίo Humanity 1 ενώ 214 που επιβαίνουν στο Geo Barents αρνούνται να φάνε και ζητούν να τους επιτραπεί να αποβιβαστούν στο λιμάνι της Κατάνια. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, όμως, στους μετανάστες απαγορεύεται η είσοδό τους στη χώρα καθώς όπως υποστηρίζουν η κατάσταση της υγείας τους δεν παρουσιάζει προβλήματα και δεν πρόκειται για γυναικόπαιδα.

Το κλικ του φωτογράφου αποθανατίζει τον Πολωνό Dawid Kubacki, την ώρα που «πετάει» στον αέρα κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ανδρών FIS HS134 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Άλματος Σκι στη Βίσλα της Πολωνίας, την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2022.

Ακόμα μία όμορφη φωτογραφία, αυτή τη φορά δείχνει Ινδές γυναίκες να κρατούν λάμπες πετρελαίου στη λίμνη Banganga καθώς γιορτάζουν το φεστιβάλ Dev Diwali στη Βομβάη, της Ινδίας.

Ο τυφώνας «Νικόλ» σαρώνει τη Φλόριντα και χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.
Ένας κάτοικος και ο σκύλος του περπατούν σε έναν πλημμυρισμένο δρόμο μετά το πέρασμα του τυφώνα Nicole, Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022, στην παραλία Vero, της Φλόριντα.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα σκουπίζει τα δάκρυά του καθώς μιλά για τις προτάσεις της κυβέρνησής του για τους φτωχούς κατά τη διάρκεια συνάντησης με νομοθέτες και ηγέτες της κοινότητας στα κεντρικά γραφεία της μεταβατικής κυβέρνησης στη Μπραζίλια της Βραζιλίας, την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου.