Σύμφωνα με το πρωθυπουργό της Βρετανίας Κάμερον υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει μέχρι την επόμενη διάσκεψη για το κλίμα στην Νότιο Αφρική αλλά η συνδιάσκεψη του Κανκούν ήταν ένα «σημαντικό βήμα» . Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι 190 χώρες επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσω πολυμερούς δράσης.

«Η Βρετανία θα εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της. Αυτή η κυβέρνηση θα είναι η πιο «πράσινη» που είχαμε ποτέ. Και θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι την εφαρμογή μιας συνολικής συμφωνίας, πλήρους και νομικά δεσμευτικής» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ταυτόχρονα ο Αμερικανός απεσταλμένος Τοντ Στερν δήλωσε ότι κανένας δεν γνωρίζει επακριβώς ποιο θα είναι το σχήμα της κλιματικής δράσης την επόμενη χρονιά και σίγουρα θα υπάρχουν σημαντικά πράγματα που θα συμαίνουν στην εκτελεστική αλλά και στη νομοθετική πλευρά.

Ο ίδιος επεσήμανε τη μεγάλη σημασία της συμφωνίας στο Κανκούν καθώς είναι «θετικό να βλέπουμε μία παγκόσμια συμφωνία, που περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες οικονομίες».