Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στη Δυτική Όχθη, όπου σκοτώθηκε η δημοσιογράφος του Al Jazeera Σιρίν Αμπού Άκλεχ, με την Αστυνομία του Ισραήλ να επιτίθεται στους Παλαιστίνιους που μετέφεραν το φέρετρο την ώρα της κηδείας, ενώ σύμφωνα με ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης στο Telegram φέρεται να σκοτώθηκε και ένας Ισραηλινός στρατιώτης.

Μέχρι στιγμής, ο θάνατος του στρατιώτη δεν έχει επιβεβαιωθεί, ενώ βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, δείχνει Ισραηλινούς αστυνομικούς να χτυπούν με γκλοπ τον κόσμο που μετέφερε το φέρετρο, με κίνδυνο να πέσει κάτω η σορός. Μάλιστα, πέρα από σχετικά πλάνα που μετέδωσε το δίκτυο Palestine TV, την βίαιη επίθεση επιβεβαίωσαν και δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

فيديو يوثق اللحظات الأولى لهجوم جنود الاحتلال على مشيعي الشهيدة شيرين أبو عاقلة بالمستشفى الفرنساوي بالقدس المحتلة

فيديو يوثق اللحظات الأولى لهجوم جنود الاحتلال على مشيعي الشهيدة شيرين أبو عاقلة بالمستشفى الفرنساوي بالقدس المحتلة ظهر اليوم الجمعة

Posted by ‎تلفزيون فلسطين Palestine TV‎ on Friday, May 13, 2022

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του θανάτου της Σιρίν Αμπού Άκλεχ, ενώ το Al Jazeera σημειώνει ότι πρόκειται για δολοφονία και κατηγορεί τον στρατό του Ισραήλ, ο οποίος επιρρίπτει τις ευθύνες στους Παλαιστίνιους.

Μάλιστα, βίντεο που κυκλοφόρησε λίγα λεπτά μετά τον θάνατο της, δείχνει την δημοσιογράφο νεκρή και πεσμένη στο δρόμο, ενώ δίπλα της μια συνάδελφος της κλαίει και ζητάει βοήθεια.

مشهد تقشعر له الأبدان في تشييع الشهيدة شيرين أبو عاقلة بالقدس المحتلة

مشهد تقشعر له الأبدان تشييع الشهيدة شيرين أبو عاقلة بالقدس المحتلة

Posted by ‎تلفزيون فلسطين Palestine TV‎ on Friday, May 13, 2022

«Απροσδιόριστη η προέλευση των πυρών που τη σκότωσαν»

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως δεν είναι δυνατό προσώρας να προσδιοριστεί η προέλευση των πυρών, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνάς του.

«Το συμπέρασμα της προκαταρκτικής έκθεσης είναι πως δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί από πού προήλθε ο πυροβολισμός που σκότωσε τη δημοσιογράφο» ανέφερε ο στρατός σε μια ανακοίνωση, σημειώνοντας πως θα μπορούσε να είναι παλαιστινιακής ή ισραηλινής προέλευσης.

الإعلام الرسمي الفلسطيني يضع أكليل زهور على ضريح الشهيدة شيرين أبو عاقلة

Posted by ‎تلفزيون فلسطين Palestine TV‎ on Friday, May 13, 2022

Επίσης, σύμφωνα με τον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet, τον οποίο επικαλείται το Reuters, η έρευνα ανέφερε δύο πιθανότητες: η πρώτη, η Αμπού Άκλεχ να επλήγη από μαζικά πυρά Παλαιστίνιων μαχητών με κατεύθυνση ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα και η δεύτερη, ένας Ισραηλινός στρατιώτης που ανταπέδιδε τα πυρά από ένα τζιπ προς έναν ένοπλο να τη σκότωσε κατά λάθος.

Ακολουθούν φωτογραφίες του Associated Press από την κηδεία της Σιρίν Αμπού Άκλεχ: