Οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Σαράγεβο που έχει αναγγελθεί για τις 6 Ιουνίου, ανακοινώθηκε από τη γενική εισαγγελία της χώρας, η οποία συντονίζει από θέμα ασφάλειας τις προετοιμασίες του προγράμματος του Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής κατά την παραμονή του στη βοσνιακή πρωτεύουσα.

Σήμερα στο Σαράγεβο διεξήχθη σύσκεψη της επιχειρησιακής ομάδας των αρχών της Βοσνίας, που είναι επιφορτισμένη για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας με τους αρχηγούς των υπηρεσιών ασφάλειας του Βατικανού.

Οι επισκέπτες από το Βατικανό, όπως αναφέρει η εισαγγελία της Βοσνίας, ευχαρίστησαν για την ετοιμότητα, την ανοιχτή συνεργασία και την ενεργή συμμετοχή στις προετοιμασίες του τομέα ασφάλειας για την επιτυχή επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Βοσνία και συμφωνήθηκε πλήρης συντονισμός και κοινή δράση μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος επίσκεψής του στο Σαράγεβο.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι στο Σεράγεβο το Σάββατο κατά την ημέρα της άφιξης του Πάπα για την ασφάλειά του θα είναι υπεύθυνοι 2.000 αστυνομικοί.

Κατά τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής που θα μεταφέρει τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων και θα ισχύσουν περιορισμοί στην κυκλοφορία των οχημάτων στους στους δρόμους, από τους οποίους θα περάσει ο Πάπας Φραγκίσκος για να μεταβεί στο στάδιο “Kosevo” όπου θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια στο παλιό τμήμα της πόλης για να επισκεφθεί τον καθεδρικό ναό της Ιερής Καρδιάς του Ιησού.

Μετά την αναχώρηση από την εκκλησία, όπως επιβεβαίωσε η οργανωτική επιτροπή, ο Πάπας Φραγκίσκος θα περάσει από τους δρόμους του Σαράγεβο με το παπικό όχημα (popemobile), το οποίο θα μεταφερθεί για την περίσταση από το Βατικανό στη Βοσνία.