Έως και πεντακόσια παιδιά έχουν απαχθεί από το ISIS στο Ιράκ και μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως βομβιστές αυτοκτονίας και στρατιώτες. Έχουν μεταφερθεί σε περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος πιθανώς για να εκπαιδευτούν ως «μικρά του χαλιφάτου».

Σύμφωνα με τον Farhan Mohammed, μέλος του τοπικού συμβουλίου της επαρχίας Ανμπάρ στο Ιράκ, τα αγόρια απήχθησαν από τέσσερις πόλεις σε διάστημα μιας εβδομάδας.

«Το ISIS απήγαγε τουλάχιστον 400 παιδιά στη δυτική επαρχία Ανμπάρ και τα μετέφερε στις βάσεις του στο Ιράκ και τη Συρία», δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Ντιγιάλα είπε πως περίπου 100 παιδιά στρατολογήθηκαν από το ISIS για να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις αυτοκτονίας.

«Είναι κάτω των 16 ετών Θα τους κάνουν πλύση εγκεφάλου ώστε να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Independent το ISIS έχει στήσει στρατόπεδα εκπαίδευσης για τα παιδιά στα προπύργιά του στη Συρία και το Ιράκ όπου δέχονται αυστηρή στρατιωτική και ιδεολογική εκπαίδευση.

Έκθεση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανέφερε πέρσι πως στα στρατόπεδα αυτά τα παιδιά πιάνουν όπλα και λαμβάνουν θρησκευτική καθοδήγηση. Στη συνέχεια στέλνονται στο πεδίο της μάχης και σε αποστολές αυτοκτονίας.