Το δρόμο προς της συγγραφή βρίσκει ακόμα ένα μέλος της οικογένειας Κλίντον. Μετά τον πατέρα και τη μητέρα της, που έχουν εκδώσει βιβλία με πωλήσεις εκατομμυρίων, ήρθε η σειρά της Τσέλσι Κλίντον να… εκδοθεί.

Η κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και της νυν υποψήφιας Χίλαρι Κλίντον συμφώνησε με τον οίκο Penguin Young Readers για το πόνημά της με τίτλο «It’s Your World: Get Informed, Get Inspired & Get Going!».

Το βιβλίο έχει στόχο να εμπνεύσει τους νέους ανθρώπους να «αλλάξουν τον κόσμο» και θα καλύπτει ζητήματα όπως η φτώχεια και η ισότητα των φύλων, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο. Η κυκλοφορία του προγραμματίζεται για τις 15 Σεπτεμβρίου.

«Στο βιβλίο μου θα προσπαθήσω να εξηγήσω ποιες πιστεύω πως είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος μας, ειδικά για τους νέους», ανέφερε η φέρελπις συγγραφέας. «Εξετάζω επίσης κάποιες λύσεις απέναντι στις προκλήσεις αυτές και μοιράζομαι ιστορίες παιδιών κι εφήβων που αποτελούν έμπνευση και κάνουν εκπληκτική δουλειά για να βοηθήσουν τους ανθρώπους και τον πλανήτη μας προς ένα πιο φωτεινό μέλλον».

Εκπρόσωπος της Τσέλσι Κλίντον δήλωσε πως όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς της επιλογής της, σχετικούς με τα ζητήματα που θίγει το βιβλίο. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται βέβαια και το οικογενειακό ίδρυμα Clinton Foundation.