Το θάνατο βρήκαν σήμερα οκτώ άνθρωποι, ανάμεσα τους επτά παιδιά, όταν μια ρουκέτα έπληξε μια πολυκατοικία στην Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, ανέφεραν ιατρικές πηγές. Η δεύτερη παρόμοια επίθεση μέσα σε τρεις την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters ανέφερε ότι είδε νεκρά παιδιά σε ένα νοσοκομείο στην πόλη, ενώ το όγδοο θύμα της επίθεσης φαίνεται πως ήταν ενήλικο πρόσωπο, το φύλο του οποίου όμως δεν έγινε γνωστό. Κατά την διάρκεια της επίθεσης 11 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η Βεγγάζη αποτελεί θέατρο μαχών επί ένα χρόνο μεταξύ δυνάμεων του στρατού, πιστών στον Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος υποστηρίζει τον διεθνώς αναγνωρισμένο πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντουλάχ Αλ Τίνι, και ισλαμιστικών οργανώσεων.

Η μάχη αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη σύγκρουση μεταξύ οργανώσεων πρώην ανταρτών, που βοήθησαν στην ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι το 2011, αλλά πλέον αναμετρώνται με βάση φυλετικά, τοπικιστικά ή πολιτικά κίνητρα.

Δυνάμεις του στρατού έχουν ανακαταλάβει κάποιες περιοχές στην Βεγγάζη που απώλεσαν τον περασμένο χρόνο, αλλά στο λιμάνι και σε αρκετές άλλες περιοχές κυριαρχεί ακόμη η ισλαμιστική οργάνωση Μάτζλις Αλ Σούρα.