Διαδήλωση στο κέντρο του Μιλάνου πραγματοποιούν φοιτητές και μέλη ακροαριστερών και αναρχικών «κοινωνικών κέντρων», κατά της Παγκόσμιας Έκθεσης Expo 2015, η οποία πρόκειται να εγκαινιασθεί επίσημα αύριο στην ιταλική συμπρωτεύουσα.

Οι διαδηλωτές πέταξαν μπογιά στις βιτρίνες και στους τοίχους τραπεζών και εμπορικών επιχειρήσεων που βρίσκονται στο κέντρο της ιταλικής συμπρωτεύουσας, προχώρησαν στην ρίψη αυγών και κροτίδων προς το κτίριο που φιλοξενεί το τουρκικό προξενείο -με συνθήματα κατά της στάσης της Άγκυρας προς τις μειονότητες- και ξεδίπλωσαν πανό στο οποίο η διεθνής έκθεση χαρακτηρίζεται «μια μεγάλη απάτη».

Η αστυνομία παρενέβη για να απομακρύνει τους διαδηλωτές, όταν άρχισαν να πετούν πέτρες και αυγά προς τα γραφεία εταιρίας που δραστηριοποιείται στον τομέα εύρεσης και διαχείρισης προσωπικού. Ωστόσο δεν σημειώθηκε άμεση επαφή των διαδηλωτών με τους αστυνομικούς και δεν πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές, αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σε μεγάλο πανό που ξεδίπλωσαν μπροστά στους δημοσιογράφους, οι φοιτητές και μαθητές της ιταλικής συμπρωτεύουσας γράφουν «εγώ δεν δουλεύω δωρεάν για την Expo», μια άμεση αναφορά στην χρήση εθελοντών για την κάλυψη οργανωτικών αναγκών της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους.

Ενόψει της αυριανής τελετής εγκαινίων της Expo του Μιλάνου, παρουσία του Ματέο Ρέντσι, η ιταλική κυβέρνηση έχει υιοθετήσει αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών για να αποφευχθούν σοβαρά επεισόδια.