Οι Σιαμαίοι γεννήθηκαν πριν από 19 χρόνια και οι γιατροί προτίμησαν να μην τους χωρίσουν. Τώρα έπιασαν την πρώτη τους δουλειά και μάλιστα με ξεχωριστό μισθό σαν να είναι δυο διαφορετικοί άνθρωποι.

Αφού εξασφάλισαν δικαιώματα ψήφου, τα σιαμαία δίδυμα από το Amritsar, o Sohna και o Mohna έπιασαν και δουλειά.

Η Punjab State Power Corporation Limited (PSPCL) προσέλαβε τα σιαμαία ως Regular T Mate (RTM) και τα τοποθέτησε στο γραφείο 66-KV PSPCL κοντά στο Dental College Amritsar. Τα συγγενικά δίδυμα έχουν δίπλωμα ITI (ηλεκτρονικοί).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η indianexpress, μεγαλωμένοι στο Pingalwara, φιλανθρωπικό ίδρυμα στο Αμριτσάρ, ο Sohna και ο Mohna έχουν δύο καρδιές, δύο ζεύγη χέρια, νεφρά και νωτιαίο μυελό, αλλά ένα μόνο συκώτι, χοληδόχο κύστη, σπλήνα και ένα ζευγάρι πόδια. Είναι δύο εγκέφαλοι σε ένα σώμα.

«Ευχαριστούμε την κυβέρνηση του Παντζάμπ. Ευχαριστούμε το ίδρυμα Pingalwara που μας μεγάλωσε», είπαν ο Sohna και ο Mohna αφού πήραν τη δουλειά. Παρουσιάστηκαν για υπηρεσία στις 20 Δεκεμβρίου.

Τεχνικά, μόνο ο Sohna μπορεί να πάρει τον μισθό από την PSPCL, πρακτικά, όμως, θα πληρώνονται και οι δύο. Στις εκλογές που έπονται θα έχουν δύο ψήφους. Νωρίτερα φέτος, αφού έκλεισαν τα 19, εγγράφηκαν από την Εκλογική Επιτροπή και θα μπορέσουν να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές της Συνέλευσης στο Παντζάμπ.

Τη στιγμή της γέννησής τους, οι γιατροί αμφέβαλλαν αν ο Sohna και ο Mohna θα μπορούσαν να επιβιώσουν για πολύ. Γεννημένοι στις 14 Ιουνίου 2003, στο Νοσοκομείο Sucheta Kriplani του Νέου Δελχί, εγκαταλείφθηκαν από τους γονείς τους. Αργότερα μεταφέρθηκαν στο AIIMS όπου οι γιατροί αποφάσισαν να μην τους χωρίσουν καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια μιας ζωής και αγγειακή και νευρολογική απώλεια στα κάτω άκρα του επιζώντος.

«Μας εκπαίδευσαν (στο ίδρυμα) και μας βοήθησαν να γίνουμε ανεξάρτητοι» λένε και οι δυο με μια φωνή, ενώ δηλώνουν χαρούμενοι που έπιασαν την πρώτη τους δουλειά και υπόσχονται να δουλέψουν «σκληρά με απόλυτη ειλικρίνεια και αφοσίωση».

Από μικροί έδειξαν ότι είχαν ταλέντο με τα ηλεκτρικά. Μπορούσαν να επισκευάσουν από πρίζες μέχρι τηλεοράσεις ή τηλεφωνικές συσκευές. Και αυτό τους άνοιξε το δρόμο για την πρώτη τους δουλειά.

Ο Βενού Παρσάντ Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας που εργάζονται εξήγησε πως έγινε η πρόσληψη ενώ επαίνεσε τις τεχνικές τους δεξιότητες: «Αποφασίσαμε να τους προσλάβουμε στο πλαίσιο της ποσόστωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες».

«Η ιστορία του Sohna και του Mohna είναι έμπνευση για όλα τα παιδιά στο ίδρυμα Pingalwara. Φέτος πέτυχαν δύο ορόσημα στη ζωή τους. Έγιναν δικαίωμα ψήφου και τώρα έχουν δουλειά. Ελπίζουμε ότι θα διαπρέψουν στη ζωή τους», είπε ο Δρ Inderjit Kaur.

Τα σιαμαία δίδυμα έχουν μια κλίση στη μουσική και μπορούν να παίξουν αρμόνιο και να τραγουδήσουν ύμνους.