Βιοχάκερ δηλώνει ο αμερικανός κροίσος της κτηματομεσιτικής Ari Rastegar, ο οποίος υποβάλλεται σε εναλλακτικές και ενίοτε απαγορευμένες θεραπείες ώστε να μπορεί να λέει πως έχει σώμα μικρού παιδιού.

Ο 39χρονος μεγιστάνας ισχυρίζεται πως έχει καταφέρει να φτάσει στο σημείο να έχει τη βιολογική ηλικία 5χρονου παιδιού.

Ο Rastegar δοκιμάζει τα πάντα, όπως θεραπείες με βλαστοκύτταρα και διαλογισμό μέσα σε υπερβαρικό θάλαμο.

«Αστειεύομαι πάντα πως, εκτός από το μωρό την κόρη μου, είμαι ο νεότερος Rastegar», λέει ο γενικός διευθυντής στη New York Post.

Ο τεξανός πολυεκατομμυριούχος επισκέπτεται μια κλινική στην Τιχουάνα του Μεξικού, όπου μέσα σε 18 μήνες έχει υποβληθεί 3 φορές σε εγχύσεις βλαστοκυττάρων, μια αμφιλεγόμενη, επιστημονικά μη αποδεκτή και παράνομη στις ΗΠΑ πρακτική.

Η θεραπεία κοστίζει 7.000 δολάρια τη φορά και περιλαμβάνει τον διαχωρισμό των λευκών από τα ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματός του. Κατόπιν το πλούσιο σε αιμοπετάλια μείγμα εισάγεται εκ νέου στο σώμα του ενδοφλεβίως.

«Μου βάζουν μεταξύ 15 εκατ. και 100 εκατ. βλαστοκύτταρα κατευθείαν μέσα στη φλέβα για καλύτερη υγεία και ευεξία», εξηγεί ο ίδιος. «Είμαι στην καλύτερη φόρμα μου. Δεν γίνεται όμως για τη ματαιοδοξία ή για εγωιστικούς λόγους, διαχειρίζομαι τον κίνδυνο και είναι μια επένδυση στην υγεία μου», παρατηρεί χαρακτηριστικά.

Η πολύ χαμηλή βιολογική ηλικία που δηλώνει πως έχει υπολογίζεται με εξετάσεις αίματος που μετρούν το μήκος των τελομερών. Είναι γενικά αποδεκτό πως όσο μακρύτερα είναι τα τελομερή, μια περιοχή του DNA στο τέλος του χρωμοσώματος, τόσο μικρότερη είναι η βιολογική ηλικία του ατόμου.

Οι βιοχάκερ, όπως αποκαλούνται μια σειρά από φανατικούς της υγείας, είναι σήμερα σωστό κίνημα στη Silicon Valley.

Ο Rastegar έχει δοκιμάσει τα πάντα, κάποια στιγμή κατέβαζε 125 βιταμίνες τη μέρα. Διαλογίζεται σχεδόν καθημερινά για 70 λεπτά σε υπερβαρικό θάλαμο, εισπνέοντας καθαρό οξυγόνο.